Un studiu referitor la vaccinul BioNTech oferă speranţe

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Benjamin Netayahu a întâmpinat personal primele doze de vaccin livrate pe 9 decembrie în Israel
Benjamin Netayahu a întâmpinat personal primele doze de vaccin livrate pe 9 decembrie în Israel

Deocamdată nu se întrevede o relaxare a situaţiei din Germania. Valoarea incidenţei pe o săptămână creşte în a doua zi consecutiv. Din Israel vin însă veşti bune referitoare la BioNTech.

Cele mai noi cercetări referitoare la eficacitatea vaccinului alimentează noi speranţe în Germania, în ciuda creşterii anumitor indicatori referitori la nivelul infectării cu coronavirus. Câteva studii realizate în Israel pe marginea vaccinului produs de germanii de la BioNtech şi partenerii acestora, americanii de la Pfizer, confirmă că după imunizare se obţine o protecţie de aproape 99 la sută faţă de formele grave ale infectării cu COVID-19, după cum a anunţat ministerul Sănătăţii din Israel.

Studiu: Vaccinul de la BioNTech blochează transmiterea virusului în 90 la sută din cazuri

Din Israel vine şi a doua veste bună: un studiu care nu a fost încă dat publicităţii, realizat de producătorul serului şi de ministerul de resort din Israel, atestă că cei care au fost imunizaţi au 90 la sută şanse de a nu transmite virusul mai departe. Până acum persistau semnele de întrebare pe marginea protejării exclusive a celor vaccinaţi sau a celor cu care aceştia vin în contact.

image

Vaccinare în Israel

Potrivit presei, studiul se bazează pe analiza a 1,7 milioane de persoane vaccinate şi urmează să fie dat în curând publicităţii. 

Expertul social-democrat pe probleme de sănătate Karl Lauterbach declara, în acest context pentru publicaţia "Bild", că: "Aceste informaţii au o importanţă covârşitoare." Astfel va deveni realmente posibilă obţinerea unei imunităţi colective şi revenirea la o viaţă normală.

Aproape jumătate din populaţia de 9,3 milioane a Israelului a primit prima doză a vaccinului iar o treime dintre israelieni au fost imunizaţi şi cu al doilea vaccin. Statul conduce astfel în topul mondial al vaccinării şi poate oferi un bun cadru pentru studii de masă. Şeful guvernului, Benjamin Netanyahu, se aşteaptă ca  în circa două săptămâni, 95 la sută dintre cetăţenii cu vârsta de peste 50 de ani să fie deja imunizaţi. Pe acest fundal, şcolile şi multe magazine s-au redeschis de duminică.

Şi populaţia din Fâşia Gaza este acum vaccinată. Din Egipt au fost aduse circa 20.000 de doze din vaccinul rusesc Sputnik V în zonele cotrolate de mişcarea radical-islamică Hamas.

image

În Germania, aşa numita incidenţă pe 7 zile a crescut în a doua zi consecutiv. Valoarea este acum de 60,2, după ce sâmbătă crescuse deja la 57,8, potrivit datelor furnizate de Institutul Robert Koch. Valoarea reprezintă numărul noilor infectări confirmate la 100.000 de locuitori în decurs de şapte zile. Guvernul federal doreşte să reducă această incidenţă la sub 35. De acestă valoare depinde şi redeschiderea magazinelor sau relaxarea în continuare a vieţii publice din Germania.

Potrivit Institutului Robert Koch, luni s-au înregistrat 4369 de noi cazuri de COVID-19 şi 62 de decese, în condiţiile în care la sfârşit de săptămână se testează şi raportează mai puţin decât în restul săptămânii. Experţii consideră că evoluţiile din ultimele zile au fost puternic influenţate de noile şi mult mai contagioasele variante ale coronavirusului. 

Vaccinare mai rapidă pentru cadrele didactice

image

Cei mici revin în sălile de clasă

Exact în momentul în care cifrele au început să crească, în zece landuri federale au fost reluate cursurile în şcolile primare şi s-au redeschis grădiniţele. Prin urmare, profesorii şi educatorii ar urma să fie vaccinaţi mai repede. Întocmai ca şi ministrul Sănătăţii Jens Spahn, şi responsabila pentru Educaţie din cabinetul federal Anja Karliczek a prezentat situaţia spunând că: "Ambele grupe profesionale activează în domenii de mare importanţă pentru societatea noastră, ceea ce ar trebui să se regăsească şi în planul de prioritizare al vaccinării". O decizie în acest sens urmează a fi anunţată la începutul acestei săptămâni.

Articol publicat de Deutsche Welle

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite