Un nou vaccin împotriva COVID-19, produs de GSK şi Sanofi, va fi lansat la finalul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Un nou vaccin împotriva Covid-19 va fi lansat de GlaxoSmithKline alături de partenerul francez Sanofi, până la sfârşitul anului. Vaccinul a fost iniţial aşteptat să obţină aprobarea de reglementare în prima jumătate a anului 2021, dar a fost amânat în decembrie după ce nu a reuşit să producă un răspuns imun puternic la persoanele în vârstă, scrie The Guardian.

„Credem că acest potenţial vaccin poate aduce o contribuţie semnificativă la lupta în curs împotriva Covid-19 şi va ajunge la faza 3 cât mai curând posibil pentru a îndeplini obiectivul nostru de a-l face disponibil înainte de sfârşitul anului”, a spus Roger Connor, preşedintele grupului de vaccinuri GSK, conform observatornews.ro. 

Procesul de fază 3 se aşteaptă să înceapă în următoarele săptămâni şi să implice 35.000 de adulţi dintr-o gamă largă de ţări. De asemenea, va evalua eficacitatea a două formule de vaccin împotriva variantelor care au apărut pentru prima dată în Wuhan (D614) şi Africa de Sud (B.1.351).

Precum vaccinurile gripale produse de Sanofi, vaccinul anti-Covid 19 utilizează tehnologie bazată pe proteine recombinate şi va fi cuplat cu un adjutant, o substanţă care acţionează ca un rapel al serului, realizat de GSK.

Studiul testează două injecţii administrate la distanţă de 21 de zile.

„Datele noastre de fază 2 confirmă potenţialul acestui vaccin de a juca un rol în abordarea acestei crize mondiale globale de sănătate publică, deoarece ştim că vor fi necesare mai multe vaccinuri, mai ales că continuă să apară variante şi nevoia de vaccinuri eficiente şi de rapel, care pot fi să fie depozitat la temperaturi normale, creşte”, a declarat Thomas Triomphe, vicepreşedintele executiv şi şeful Sanofi Pasteur, unitatea de vaccinuri a companiei.

Marea Britanie a precomandat doze de 60 de milioane de vaccin GSK / Sanofi din decembrie.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite