Uiţi să-ţi îngrijeşti dantura? La ce boli eşti predispus

Uiţi să-ţi îngrijeşti dantura? La ce boli eşti predispus

Infecţiile gingivale pot afecta şi ţesuturile de la nivelul creierului, ceea ce creşte riscul de piederi de memorie

Igiena dentară este ,,lecţia” pe care o învăţăm încă din primii ani de viaţă şi pe care trebuie să o respectăm pe cât posibil pentru a preveni apariţia afecţiunilor stomatologice. Iată care sunt cele mai frecvente probleme care pot apărea ca urmarea a lipsei igienei dentare!

Ştiri pe aceeaşi temă

Boala parodontală

Lipsa igienei orale poate duce în timp la apariţia bolii parodontale, cunoscute şi sub numele de parodontită. Este o afecţiune ce începe ca gingivita şi care provoacă înroşirea gingiilor, inflamarea lor şi chiar sângerare.

Depunerile de tartru, mirosul neplăcut, dar şi sângerarea gingiilor în timpul periajul sunt doar câteva dintre semnele bolii. Netratată, parodontita poate duce la distrugerea ţesutului gingival, respectiv pierderea dinţilor.

Endocardita

Infecţia valvelor inimii, cunoscută şi sub numele de endocardită, poate fi cauzată şi de bacteriile prezente în cavitatea bucală. Bacteriile pot pătrunde în circulaţia sangvină prin rănile de la nivelul gingiilor.

În cazul persoanelor cadiace, riscul de apariţie a endocarditei este mai mare.

Află pe clicksanatate.ro care sunt bolile care pot apărea daca nu-ţi îngrijeşti dantura

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările