„Tumor Board”, abordarea care oferă noi speranţe bolnavilor de cancer

„Tumor Board”, abordarea care oferă noi speranţe bolnavilor de cancer

Evaluarea multidisciplinară a sătrii medicale şi a opţiunilor de tratament pentru fiecare bolnav în parte creşte rata de succes în lupta cu cancerul FOTO Shutterstock

Una dintre cele mai complexe şi inovative abordări în tratarea bolnavilor de cancer, folosită de ani buni în străinătate, este practicată cu succes şi în România. Comparativ cu abordarea clasică, unidisciplinară, “Tumor Board” oferă şanse de vindecare mai mari, potrivit prof. dr. Christian Chiricuţă, directorul medical al Centrului de Radioterapie Amethyst.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

“Tumor Board” reprezintă o colaborare strategică a mai multor specialişti, care formează comisia   medicală oncologică, în cadrul căreia se analizează, discută şi evaluează starea medicală şi opţiunile de tratament ale fiecărui pacient în parte, precum şi metoda terapeutică de urmat.

Ceea ce diferenţiază această abordare în oncologie de oricare alta este aceea că decizia de tratament este colectivă, integrată şi luată în funcţie de istoricul medical şi evoluţia stării de sănătate a fiecărui pacient, precum şi în funcţie de protocoalele internaţionale în radioterapie.
 

Consider că cea mai mare provocare în gestiunea afecţiunilor oncologice este reprezentată de combinarea cu succes a câtorva linii de tratament şi practici, precum chimioterapia, chirurgia, radioterapia sau hormonoterapia. Îmi doresc ca aceste comisii medicale multidisciplinare să devină o practică în tratarea cancerelor şi în România. Fiecare pacient este unic şi trebuie să beneficieze de strategii terapeutice personalizate, care să ducă la cel mai bun rezultat, astfel ca nici un bolnav să nu mai fie nevoit să plece în străinatate pentru tratament”, a declarat prof. dr. Christian Chiricuţă.

Medicul a prezentat astăzi conceptul “Tumor Board” în cadrul celei de-a VI-a ediţie a Conferinţei Federaţiei Bolnavilor de Cancer din România (FABC), de la Braşov.

El l-a integrat  încă de acum un an în România, la Centrul de tratare a cancerului Amethyst din Bucureşti, dezvoltând parteneriate cu centre de excelenţă precum Centrul de Oncologie Davidoff din Tel Aviv, Universitatea Wurzburg din Germania şi Institutul European de Oncologie de la Milano (IEO).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările