Trucuri ca să mănânci mai puţin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Găteşte cu condimente puternice, cum ar fi cimbrul, dacă vrei să-ţi menţii silueta
Găteşte cu condimente puternice, cum ar fi cimbrul, dacă vrei să-ţi menţii silueta

Cu cât este mai puternică aroma unui preparat culinar, cu atât vom mânca o cantitate mai mică din el, spun nutriţioniştii olandezi.

Aroma alimentelor poate fi o modalitate prin care să putem controla dimensiunea porţiilor, după cum reiese dintr-un studiu olandez coordonat de medicul Rene de Wijk. Acesta a observat că există tendinţa de a mânca o cantitate mai mică din preparatele care au un miros plăcut şi intens.

Voluntarii care au luat parte la studiu au mâncat câte o prăjitură cu cremă în timp ce erau expuşi unor arome de intensitate diferită. Aromele cele mai puternice i-au determinat pe participanţii la studiu să muşte cantităţi mai mici din prăjitura primită. Din acest motiv, senzaţia de saţietate s-a instalat înainte ca ei să termine porţia de prăjitură, ceea ce înseamnă un aport mai mic de calorii. Nutriţioniştii spun că aromatizarea alimentelor ar putea fi o suluţie nu doar de a ne menţine silueta, ci şi de a slăbi.

Farfuriile roşii reduc apetitul

Un alt studiu, publicat la începutul acestui an, susţinea că şi culoarea farfuriilor în care mâncăm ne poate influenţa apetitul şi, implicit, greutatea corporală. Astfel, cercetătorii germani şi suedezi au constat că farfuriile roşii ne determină să mâncăm cu până la 40% mai puţin, comparativ cu cele albe sau albastre. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul băuturilor servite în pahare roşii. Explicaţia este că asociem culoarea roşie cu un pericol sau cu o interdicţie.

Citeşte şi:
Toxiinfecţiile alimentare îţi pot crea probleme pe viaţă

Ai rău de înălţime? Ia ibuprofen!

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite