Trucuri pentru a ţine în frâu diabetul

Trucuri pentru a ţine în frâu diabetul

Prea multe ore petrecute pe scaun la birou, deplasarea cu maşina contribuie la un stil de viaţă sedentar care susţine starea de boală.

Diabetul este o consecinţă a unui stil de viaţă sedentar, cu program alimentar dezorganizat, care face tot mai multe victime inclusiv în rândul tinerilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fără doar şi poate, diabetul este una dintre cele mai mari probleme de sănătate având un număr de cazuri într-o continuă creştere. În momentul în care organismul nu mai poate utiliza zahărul primit, apar anumite dereglări în organism care pot afecta viaţa pacientului.

Fie este vorba despre o cantitate insuficientă de insulină, substanţă secretată de pancreas, fie avem de a face cu o cantitate mult prea mare pe care organismul nu o poate gestiona corespunzător.

Astfel că avem de-a face cu mai multe tipuri de diabet zaharat, de tip 1, dependent de insulină, tip 2, cu tratament medicamentos, şi gestaţional, care apare în timpul sarcinii.

Sportul îţi menţine sănătatea

Mişcarea mobilizează grupele de muşchi şi intensifică circulaţia sangvină. Prea multe ore petrecute pe scaun la birou, deplasarea cu maşina, alegerea liftului în locul scărilor - toate contribuie la un stil de viaţă sedentar care susţine starea de boală.

O persoană care face mişcare frecvent va fi întotdeauna mult mai sănătoasă şi cu un cord mult mai puternic.

Fie că vorbim de alergare, mers la sală, înot, ciclism, fi de simplul plimbat prin parc, vei contribui activ la menţinerea tonusului muscular şi la oxigenarea profundă a celulelor organismului şi a creierului.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte măsuri poţi lua pentru a-ţi normaliza glicemia!

Pericolele ascunse din bucătăria ta

Cum să obţii o siluetă de balerină
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările