Totul despre despre mamografie

Totul despre despre mamografie

În general, mamografia este recomandată femeilor de peste 40 de ani.

În general, mamografia se recomandă femeilor după vârsta de 40 de ani, însă există şi cazuri în care medicul consideră că este necesară în cazul unor investigaţii mai amănunţite. Dacă urmează să faci o mamografie, probabil că îţi pui o mulţime de întrebări. Pentru câteva dintre ele, avem răspunsurile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ce trebuie să ştii despre mamografie

Înainte de prima mamografie cu siguranţă nu ştii la ce să te aştepţi şi îţi imaginezi în ce constă procedura. Multe femei se tem să o facă din cauza fricii pe care o au, deoarece o asociază cu cancerul de sân şi de aceea amână să meargă la medic, deşi n-ar trebui. Societatea Americană de Cancer a realizat un studiu în urma căruia s-a aflat că doar 2-4 femei din 1000 care aleg să facă mamografia sunt diagnosticate cu cancer. Indiferent de sitauaţie, amânarea nu este o soluţie, căci cu cât este depistat la timp, cancerul poate avea o rată mai mare de vindecare.

La ce vârstă trebuie făcută

Medicii recomandă mamografia de obicei femeilor care au peste 40 de ani, însă în cazurile suspecte de cancer, în care un rezultat precis este necesar, chiar dacă pacienta a făcut o ecografie, aceasta nu poate determina la fel de bine ţesutul afectat. De aceea, cel mai indicat este să te consulţi cu medicul tău pentru a putea alege cea mai potrivită metodă pentru tine.

Află tot ce trebuie să ştii despre mamografie pe clickpentrufemei.ro.

 

Fumatul creşte riscul de cancer la sân

Sfântul Nectarie redă speranţa bolnavilor de cancer

 

 

citeste totul despre: