Tot ce trebuie să ştii despre polipii colonici

Tot ce trebuie să ştii despre polipii colonici

Polipii colonici sunt, de cele mai multe ori, lipsiţi de simptome.

Polipii de pe colon reprezintă mici formaţiuni care apar pe mucoasa colonului. Aceştia sunt de mai multe tipuri, adeomatoşi, hiperplastici şi sesili. Află care formă este frecventă şi cum se tratează!

Ştiri pe aceeaşi temă

Persoane predispuse la polipi

Predispoziţie pentru apariţia polipilor au cei care  au o dietă  bogată în lipide şi proteine şi săracă în fibre alimentare. persoanele care au rude de gradul I cu cancer de colon au o incidenţă crescută la apariţia polipilor. Şi cei trecuţi de vârsta de 50 de ani au predispoziţie mai mare.

Sunt lipsiţi de simptome

Polipii colonici sunt, de cele mai multe ori, lipsiţi de simptome. La unele persoane poate apărea însă semne precum sânge în scaun. Dacă sunt voluminoşi şi sunt situaţi în colonul sigmoid pot apărea diareea sau constipaţia. Cum cei mai mulţi polipi colonici nu dau simptome, aceştia sunt descoperiţi în urma unor investigaţii medicale ale mucoasei colonului.

Pot fi idetificaţi prin rectosigmoidoscopie, adică examinare endoscopică a părţii inferioare a colonului, irigografie  şi colonoscopie.

Află pe clicksanatate.ro în ce constă tratamentul polipilor colonici!

Obiceiuri care încetinesc îmbătrânirea pielii

Plicurile de ceai refolosite vindecă iritaţiile şi rănile superficiale

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările