Tot ce trebuie să ştii despre oboseala cronică

Tot ce trebuie să ştii despre oboseala cronică

Oboseala cronică este o tulburare des întâlnită la persoanele cu vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani

Întâlnită la tot mai multe persoane, starea de extenuare continuă nu ajunge să afecteze doar sănătatea fizică, ci şi pe cea psihică. Epuizarea este unul dintre primele simptome ale oboselii cronice, problemă ce poate persista chiar şi ani de zile dacă nu este tratată corespunzător.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai recente cercetări arată că oboseala cronică (recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi ca oboseală adrenală) este o tulburare întâlnită îndeosebi la persoanele cu vârsta cuprinsă între 25 şi 45 de ani, femeile cu copii şi locuri de muncă solicitante fiind mult mai afectate de această problemă.
 
Pentru că multe dintre semnalele bolii pot fi confundate uşor cu alte afecţiuni, cum este depresia, specialiştii susţin că este foarte important ca persoana să meargă la medic dacă starea de extenuare depăşeşte jumătate de an. Astfel, ea nu numai că primeşte tratament corespunzător, ci previne şi apariţia altor boli asociate acestui sindrom. 

Află cum îţi dai seama că suferi de oboseală cronică şi ce este de făcut.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările