Tot ce trebuie să ştii despre bolile autoimune

Tot ce trebuie să ştii despre bolile autoimune

În cazul bolilor autoimune, sistemul imunitar primeşte semnale false

Afecţiuni rare, bolile autoimune afectează 20% din populaţia lumii. Simptomele variază, dar anumite indicii te pot pune „în gardă“ pentru a ajunge la doctor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ce sunt

Sistemul imunitar este bariera de protecţie a organismului. El este format dintr-un ansamblu de organe, ţesuturi şi celule care eliberează proteine, numite anticorpi, dar şi un anumit tip de celule albe (limfocite). În cazul bolilor autoimune, sistemul imunitar primeşte semnale false şi nu acţionează doar împotriva ameninţărilor externe, ci atacă ţesuturi şi organe sănătoase din corp.

Din ce cauză apar

În anumite cazuri, sistemul imunitar „se dă peste cap“ fără vreun motiv deosebit, însă în alte situaţii substanţele străine care pătrund în organism au o compoziţie asemănătoare cu o altă substanţă care se găseşte de obicei în corpul uman. Sistemul imunitar nu le poate deosebi, şi din acest motiv atacă şi celulele sănătoase. În momentul în care unele substanţe din corp îşi modifică structura, sistemul imunitar le poate percepe drept o ameninţare şi va produce anticorpi împotriva lor.

Citeşte mai multe despre bolile autoimune pe clickpentrufemei.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările