Top cinci tratamente faciale şi corporale moderne. Recomandări pentru cele care vor să strălucească de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terapiile de remodelare corporală reduc celulita şi stimulează circulaţia sângelui
Terapiile de remodelare corporală reduc celulita şi stimulează circulaţia sângelui

Frumuseţea se poate obţine, astăzi, uşor şi non-invaziv, fără bisturiu, fie că vorbim de ştergerea ridurilor sau de estomparea celulitei.

Dr. Lucian Russu, medic specialist dermatolog în cadrul Bioderm, recomandă top cinci terapii faciale şi de remodelare corporală cu efecte vizibile în scurt timp.

1.Microneedling 

Microneedling-ul este o procedură menită să stimuleaze procesul natural de sinteză a colagenului, proteina responsabilă de elasticitatea şi fermitatea pielii, prin înţepături simultane cu microace de mare viteză. În ultimii ani, microneedling-ul a devenit una dintre cele mai populare metode de rejuvenare la nivel mondial, datorită rezultatelor rapide, obţinute cu minim efort.

Cum funcţionează tehnologia microacelor? 

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea îşi pierde din elasticitate şi fermitate. Cauza principală o reprezintă reducerea producţiei de colagen, proteina responsabilă de menţinerea fermităţii şi aspectului tânăr al pielii. „Deşi nu putem combate efectele timpului asupra pielii, putem încetini procesul de îmbătrânire, iar una dintre cele mai în vogă terapii de rejuvenare la ora actuală este microneedling-ul – cunoscută şi ca terapia de inducţie a colagenului. Procedura se realizează cu ajutorul unui dispozitiv cu microace de un diametru foarte mic, cu care se produc leziuni controlate ale pielii, pentru a stimula producţia de colagen nou şi elastină. Acest colagen nou produs va conduce la rejuvenarea pielii, prin umplerea ridurilor fine, estomparea cicatricilor şi îmbunătăţirea texturii şi fermităţii. În clinica noastră folosim ultima tehnologie de microneedling existentă pe piaţă – Dermapen 4”, explică dr. Lucian Russu.

O şedinţă durează 30 de minute

Terapia de inducţie a colagenului este o procedură eficientă, minim invazivă şi foarte puţin dureroasă, iar la nevoie, se poate face cu anestezie locală, mai spune medicul. Timpul de recuperare este, de asemenea, foarte scurt. „O şedinţă de microneedling durează, în general, 30 de minute, în total, recomandându-se minimum patru şedinţe, efectuate la un interval de două-trei săptămâni. Rezultatele se văd chiar după prima şedinţă: pielea devine mai fermă, cu o textură îmbuntăţită, iar ridurile fine se estompează. Procesul de producţie de colagen continuă însă mult timp după efectuarea sedinţei de microneedling”, adaugă medical specialist.

2.Oxigenoterapie

Oxigenoterapia este o procedură de reîntinerire cutanată, care a devenit cunoscută la nivel mondial, datorită vedetelor care au ales acest tip de tratament  - Madonna, Katy Perry, Eva Longoria, Naomi Campbell, Victoria Beckham.

„Oxigenul hiperbar deschide porii şi facilitează transferul substanţelor active, precum acidul hialuronic, vitamine sau aminoacizi esenţiali, în straturile profunde ale tenului. Acidul hialuronic permite hidratarea intensă a pielii, cu reducerea ridurilor fine şi cu definirea contururilor faciale, iar substanţele antiinflamatorii calmează tenul iritat. Chiar de la prima şedinţă, veţi obţine un aspect proaspăt, vizibil mai luminos, calmarea inflamaţiei”, mai spune medicul dermatolog.Procedura nu provoacă nicio senzaţie de disconfort, este plăcută şi poate fi repetată ori de câte ori se doreşte. 

3.Fillere cu acid hialuronic

Fillerele reprezintă una dintre cele mai cerute, dar şi cele mai eficiente terapii de reîntinerire, la ora actuală. Dintre acestea, injecţiile cu acid hialuronic sunt cele mai recomandate, atât pentru ridurile profunde, cât şi pentru cele superficiale, cât şi pentru a obţine un aspect mai ferm al buzelor.

Rezultatul final este acelaşi cu liftingul chirurgical, dar avantajele sunt mai mari: efectul este mult mai rapid, încă de la prima şedinţă, iar efectele secundare mult mai blânde şi de scurtă durată.

„Fillerele sunt substanţe de umplere, care se injectează la nivelul pielii, în derm mai exact (stratul profund al pielii), pentru a umple ridurile şi, în acelaşi timp, pentru a hidrata pielea şi a-i conferi acesteia un aspect mai tânăr, mai ferm. Tratamentul de umplere a ridurilor cu fillere are acelaşi efect cu liftingul chirurgical, cu avantajul că este mult mai rapid şi nu are efecte secundare”, explică Dr. Lucian Russu.

Câte tipuri de fillere există?

Există mai multe tipuri de fillere: pe bază de acid hialuronic, colagen, hidroaxiapatită de calciu sau grăsime. Cele mai recomandate sunt însă fillerele cu acid hialuronic, atât pentru riduririle superficiale, cât şi pentru cele profunde, şi pentru buze. Aceste fillere cu acid hialuronic au avantajul că sunt integrate rapid în ţesut şi îşi menţin efectul timp îndelungat, până la 8-10 luni.

Efectul obţinut cu ajutorul fillerelor are o durată şi mai lungă, în combinaţie cu fototerapia cu lumină roşie Omnilux Revive. În plus, ridurile superficiale, care sunt „prinse” mai greu cu ajutorul fillerelor, se estompează cu succes cu ajutorul terapiei cu lumină roşie.

Ce este acidul hialuronic şi de ce e atât de important?

Acidul hialuronic este un polizaharid natural, care se găseşte în mod normal în structura pielii şi a ţesutului subcutanat. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pierdem o cantitate mare de acid hialuronic din piele, ceea ce îi diminuează elasticitatea şi fermitatea. Acidul hialuronic are proprietatea de a reţine apa, hidratând şi conferind volum pielii. Efectul injectării cu acid hialuronic se vede imediat după injectare şi atinge nivelul maxim la 2 săptămâni de la procedură, menţinându-şi efectul timp de 8-10 luni.

4.Dermocell

Tratamentul Dermocell este o modalitate eficientă de combatare a celulitei prin stimularea drenajului limfatic şi a microcirculaţiei locale  - cu 200% mai mult – sunt accelerate procesele de refacere a tonicităţii musculare şi de eliminare a edemelor. Nodulii de grăsime subcutanaţi se dezintegrează. „Comparativ cu alte terapii anticelulitice, Dermocell oferă, într-o perioadă scurtă de timp, rezultate spectaculoase şi durabile. Nu este agresiv pentru organism, astfel, în zonele tratate nu vor apărea echimoze (vânătăi). Mai mult, acest tratament reface ţesutul muscular atrofiat, cu remodelarea tisular şi obţinerea unui aspect mai ferm, mai tonic”, explică medicul dermatolog.

Aparatul include un sistem de vacuum şi un capăt de tratament. De asemenea, se utilizează şi costumul Dermocell, care facilitează folosirea capătului de tratament şi oferă protecţie pacienţilor. Capătul de tratament este prevăzut cu două role mobile, care asigură oricărui pacient un flux continuu de aspiraţie, acţionând pe toată zona tratată. Aceste role oferă un masaj anticelulitic, grăbind şi facilitând procesul de lipoliză (topire a grăsimilor). Rolele acţionează cu putere asupra ţesutului subcutanat, ducând la dizolvarea grăsimii de sub piele.

5.Velashape

Metoda preferată a starurilor de la Hollywood, reprezintă o soluţie nechirurgicală pentru remodelarea corporală. Tehnologia a fost aprobată de Food and Drug Administration, SUA. Este un aparat ce are la bază trei terapii: infraroşu, drenaj limfatic şi radiofrecvenţă şi acţionează atât la nivelul straturilor superficiale, cât şi la nivelul celor mai profunde pentru a determina scăderea depozitelor de grăsime şi reducerea măsurabilă a circumferinţei.

Vacuumul şi masajul contribuie la intensificarea circulaţiei locale şi la creşterea metabolismului celulelor adipoase, reducând în acest mod volumul acestora.Terapia este neinvazivă şi nu necesită timp de recuperare. Se efectuează 1 sedinţă/săptămână timp de şase săptămâni, perioadă în care se pot pierde 8-10 centimetri.


 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite