Top 3 remedii care combat acneea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unele plante elimină leziunile acneice mai bine decât tratamentele clasice
Unele plante elimină leziunile acneice mai bine decât tratamentele clasice

Află care sunt, în opinia specialiştilor, cele mai bune tratamente care stimulează refacerea tenului acneic, mai eficiente chiar decât unele medicamente.

1. Cimbrul

Oamenii de ştiinţă britanici de la Universitatea Metropolitană din Leeds au constatat recent că substanţele din compoziţia cimbrului combat coşurile mai bine chiar decât substanţa chimică benzoyl peroxide, utilizată în tratamentul clasic al acneei. Specialiştii au preparat tincturi de cimbru lăsând câteva linguri de plantă uscată în alcool timp de mai multe zile. Acest proces potenţează efectul substanţelor active din compoziţia plantei. Apoi, în extractul de cimbru, au adăugat miliarde de bacterii care cauzează acneea (Propionibacterium acnes), iar după cinci minute au analizat soluţia la microscop. Cercetătorii au observat astfel că tinctura de cimbru a distrus în acest interval 100.000 de bacterii pe mililitru.
De asemenea, tinctura de cimbru este mai blândă cu tenul decât substanţele chimice din tratamentele clasice, având şi efect antiinflamator.

Citeşte şi:
La un laborator poţi fi sănătos, iar la altul bolnav. Vezi aici de ce!

O operaţie, mai eficientă în caz de diabet decât medicamentele

2. Gălbenelele

Pe locul al doilea în topul celor mai eficiente remedii antiacnee se situează gălbenelele, potrivit specialiştilor britanici. Ele au un puternic efect antibacterian şi antiinflamator. În plus, florile de gălbenele grăbesc cicatrizarea şi regenerarea ţesutului lezat de acnee. Se foloseşte sub diverse forme, dar mai ales sub formă de tinctură, câteva picături pe o compresă umedă, de două ori pe zi.

Atenţie, prea puţin colesterol „rău" creşte riscul de cancer!

3. Brusturele

Puternic antiinfecţios, brusturele vindecă o varietate de tipuri de leziuni cutanate, printre care şi acneea. Se folosesc frunzele plantei, aplicate pe faţă sub formă de cataplasme. Pentru un efect sporit, specialiştii recomandă să stropeşti frunzele cu ulei de eucalipt.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite