Top 10 al celor mai plăcute moduri de a te menţine sănătos: fă sex şi ascultă muzică

Top 10 al celor mai plăcute moduri de a te menţine sănătos: fă sex şi ascultă muzică

Sexul creşte nivelul imunoglobulinei, astfel organismul poate lupta împotriva bolilor FOTO Shutterstock

Cu toţii ştim secretul unei vieţi sănătoase: o dietă bogată în fructe şi legume, mişcare în fiecare zi, între şapte şi nouă ore de somn, fără tutun şi alcool în exces. Dar mai există şi alte moduri, mai puţin cunoscute, de a avea o sănătate de fier.


1. Fă sex!
 
Dacă faci sex o dată sau de două ori pe săptămână îţi creşte nivelul imunoglobulinei, care este prima linie de apărare a organismului împotriva virusurilor vinovaţi de gripă sau răceală, ne sfătuieşte „Tribe Sports“.
 
2. Foloseşte aţa dentară!
 
Dacă foloseşti zilnic aţa dentară, care îndepărtează resturile de mâncare dintre dinţi, vei scăpa şi de culturile de bacterii. Aceste bacterii pot intra în fluxul sangvin şi pot cauza atacuri de cord sau cerebrale.
 
3. Bea vin roşu!
 
În ultimii 20 de ani, cercetătorii au ajuns la concluzia că un pahar de vin roşu, băut zilnic, poate scădea riscurile de atac de cord şi cerebral şi poate lupta chiar şi împotriva cancerului.
 
4. Bea suc de struguri negri!
 
Sucul normal de struguri are multe dintre beneficiile vinului roşu, fără a avea şi alcool.
 
5. Ascultă muzică!
 
Se spune că muzica poate îmblânzi animalele sălbatice. Ea mai poate reduce nivelul de stres, tensiunea sanguină, poate creşte concentraţia şi alina durerea. Şi nu trebuie să fie neapărat muzică simfonică.
 
6. Păstrează umiditatea!
 
Virusului gripei îi place la uscat. Din această cauză iarna este sezonul răcelilor, umiditatea din case fiind foarte scăzută. O casă cu umiditate normală este un cămin sănătos, aşa că nu strică să investeşti într-un umidificator.
 
7. Bea cafea!
 
Cafeaua pare să ajute la prevenirea diabetului, la reducerea riscului de atacuri cerebrale, de cancer şi alte boli.
 
8. Urmăreşte comedii!
 
Poate că râsul nu e cel mai bun medicament, dar este printre cele mai bune. Râsul eliberează endorfinele din creier (hormonii fericirii), scade stresul, întăreşte sistemul imunitar şi protejează inima.
 
9. Cântă!
 
Cântatul este un fel de gimnastică aerobică care îmbunătăţeşte circulaţia, acuitatea cerebrală şi chiar sistemul limfatic, care ajută la lupta cu tot felul de boli.
 
10. Fă-ţi prieteni!
 
Prietenii nu sunt buni doar la mutat mobila. Cei care au un număr mare de prieteni tind să aibă o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă.
 

Citeşte şi:
 
 
Stresul face parte din peisajul cotidian al fiecărui om, nu e nimic nou aici. Adaptarea la condiţiile de muncă, fără neglijarea propriei persoane, rutina sau grijile de acasă pot să contribuie la un blocaj mintal. Dar poţi uita de stres cu câteva exerciţii mentale simple.
 
 
Gândirea pozitivă nu presupune ignorarea tuturor acelor aspecte ale vieţii care nu te mulţumesc, ci abordarea lor într-un mod mai sănătos.
 
 
Corpul uman este capabil de mici miracole, cum ar fi să se protejeze singur de diverse „atacuri“. De cele mai multe ori nici măcar nu ne dăm seama că organismul are mici secrete care ne protejează sau care au o explicaţie atât de simplă, încât nici nu ne-a trecut prin cap.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: