Testează-ţi gratuit copilul pentru autism şi ADHD!

Testează-ţi gratuit copilul pentru autism şi ADHD!

Simptomele autismului sunt vizibile înaintea vârstei de un an

Copilul tău are între 1 şi 4 ani şi nu reacţionează când îl strigi sau se exprimă greu ori deloc? Înscrie-l până pe data de 222 aprilie la o evaluare neuropsihică gratuită pentru a afla dacă suferă de autism sau de altă tulburare de dezvoltare neurologică.

Ştiri pe aceeaşi temă


Evaluările neuropsihice şi psihologice gratuite sunt oferite de Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA), în parteneriat cu Asociaţia Help Mălin, în cadrul unui program naţional de diagnosticare, evaluare precoce şi intervenţie timpurie. El este adresat copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 48 de luni, care prezintă întârziere în dezvoltarea neuropsihică.

Pe lângă evaluare şi diagnosticare, care se face în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie "Prof. dr. Alexandru Obregia" din Bucureşti, copiii vor beneficia, de asemenea gratuit, de un kit de material ABA (un tip de terapie indicată copiilor cu autism), necesar începerii programului terapeutic, pe baza planului de recuperare recomandat în urma evaluării. El conţine 15 seturi de imagini, însumând 1.200 de cartonaşe necesare programului terapeutic.

Cum îl poţi înscrie

Pentru a beneficia gratuit de evaluare, ai nevoie de o copie a certificatului de naştere al copilului, de o copie a buletinului mamei, de o copie a buletinului tatălui şi de o scurtă descriere a copilulul facută de către părintele care solicită evaluarea, în care se vor specifica principalele dificultăţi sesizate.

Toate aceste documente şi informaţii pot fi trimise prin poştă la sediul ATCA, din Str. Constantin Caracas nr. 59, sector 1, Bucureşti, pe e-mailul asociaţiei, evaluare.gratuita@conferinta-aba.ro sau pot fi depuse personal la sediu în intervalul orar 10.00 - 12.00, de luni până vineri, până pe data de 22 aprilie. Înscrierea se poate face şi pe site-ul ATCA, completând formularul care se găseşte la adresa: www.conferinta-aba.ro/test-evaluare.

Ce simptome trebuie să te alarmeze

Iată care sunt semnele care ar trebui să te determine să mergi cu copilul la o astfel de evaluare: nu reacţionează când îl strigi, ca şi cum nu ar înţelege nimic din ce-i spui, se exprimă greoi sau deloc, nu te priveşte în ochi, imită rareori sunetele şi mişcările celor din jur, nu caută atenţa părinţilor, nu gesticulează, repetă la nesfârşit o anumită mişcare, merge de-a buşilea târziu şi se ridică în picioare tot târziu. Aceste probleme pot să trădeze o tulburare din spectrul autist.

Evaluarea neuropsihică oferită gratuit în cadrul acestui program poate identifica şi alte tipuri de întârziere în dezvoltarea neuropsihică, precum şi tulburări de comportament, cum ar fi ADHD-ul (tulburare hiperkinetică cu deficit de atenţie).

Citeşte şi:
5 beneficii ale sucului de orz verde

Simptome care ne pot păcăli


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările