Telefoanele mobile, o protecţie împotriva maladiei lui Alzheimer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Telefon mobil
Telefon mobil

În timp ce unele studii susţin teoria potrivit căreia excesul utilizării telefonului poate cauza cancer, migrene sau tumori cerebrale, un alt studiu relevă că timpul petrecut cu urechea lipită de un telefon mobil ar putea proteja împotriva maladiei lui Alzheimer. Cercetătorii au expus circa o sută de şoareci unui flux de unde electromagnetice emise de telefoane portabile timp de o oră sau două în fiecare zi timp de şapte-opt luni.

O mare parte din aceste rozătoare a fost modificată genetic pentru a dezvolta echivalentul maladiei lui Alzheimer şi probleme cu memoria îmbătrânind, în timp ce ceilalţi erau normali şi nu prezentau nicio predispoziţie genetică maladiei.

"Am fost surprinşi să constatăm că o expunere la telefonul portabil începând de la vârsta adultă protejează memoria şoarecilor care ar fi dezvoltat altfel simptome ale bolii lui Alzheimer", explică Gary Arendash, profesor de neurologie la Universitatea din Florida, principalul autor al acestei lucrări apărute în revista Journal of Alzheimer's Disease.

"Cel mai uluitor a fost că undele magnetice emise de telefoanele portabile au restabilit o funcţionare normală a memoriei şoarecilor bătrâni care sufereau de maladia lui Alzheimer", subliniază el, citat de Agerpres.

Acest studiu a arătat că undele electromagnetice emise de telefoanele portabile au făcut să dispară depozitele de peptide beta-amyloid, o proteină, din creierul şoarecilor.

Aceste acumulări de amyloide în creier sunt considerate de cercetători ca un factor care declanşează neuro-degenerescenţa şi demenţa în cazul maladiei lui Alzheimer, împiedicând transmisiile normale ale influxurilor nervoase între neuroni, celulele cerebrale.

"Pentru că noi am reţinut parametri electromagnetici identici portabilelor pe care le utilizăm şi am testat memoria şoarecilor potrivit unor criterii care pot fi comparate cu ale noastre, credem că rezultatele aceste cercetări sunt foarte pertinente pentru oameni ", explică Gay Arendash.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite