Te doare frecvent capul? Este posibil să fie din cauza parfumului folosit

Te doare frecvent capul? Este posibil să fie din cauza parfumului folosit

Legătura dintre  parfum şi durerea de cap este încă neclară, spun specialiştii, dar se pare că mirosul puternic stimulează sistemul nervos

Durerile de cap pot fi extrem de neplăcute, mai ales atunci când persistă timp îndelungat. Poate nu ştiai, dar mirosurile puternice ale parfumurilor îţi pot provoca migrene supărătoare, de care nu vei scăpa prea repede.

Ştiri pe aceeaşi temă

Legătura dintre  parfum şi durerea de cap este încă neclară, spun specialiştii, dar se pare că mirosul puternic stimulează sistemul nervos. Durerile de cap se pot declanşa brusc sau treptat şi pot dura mai puţin de o oră sau mai multe zile. Există mai multe tipuri de dureri de cap, care pot fi însoţite şi de alte simptome, ce variază ca intensitate şi gravitate.

Parfumul dulce

Pe cât e de plăcut, pe atât e de insuportabil atunci când vine vorba de migrene. Dacă eşti o persoană sensibilă, foloseşti un parfum dulce şi ţi se face rău la doar câteva minute, înseamnă că trebuie să renunţi imediat la el deoarece chiar şi o picătură în plus îţi poate înrăutăţi starea de spirit. Poţi alege, în schimb, un parfum fresh, cu note simple de lămâie sau bergamotă, care îşi vor face timid simţită prezenţa.

Femeile, cele mai sensibile

Deşi parfumurile pentru bărbaţi sunt mult mai puternice ca cele pentru femei, se pare că doamnele şi domnişoarele sunt mai predispuse la migrene, având o sensibilitate aparte.  Aceste mirosuri influenţează emoţiile deoarece în creier, zonele mirosului şi ale emoţiilor sunt apropiate. Mirosul poate stimula nervii trigemeni, conducând la inflamaţie şi durere de cap sau poate provoca o micşorare a vaselor sanguine.

Află pe clickpentrufemei.ro ce poţi să faci ca să scapi rapid de migrene

Băutura care te scapă instantaneu de migrene

Cum să alegi parfumul în funcţie de personalitatea ta

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: