Cât de eficiente sunt periuţele de dinţi electrice

Cât de eficiente sunt periuţele de dinţi electrice

Placa bacteriană se poate elimina sau preveni doar printr-un periaj dentar corect.

Un subiect destul de controversat în zilele noastre este cel legat de igiena orală, mai precis de eficacitatea curăţării dinţilor cu o periuţă manuală versus una electrică. Chiar dacă cea din urmă pare a fi mai performantă, rămâne totuşi întrebarea: care este mai eficientă?

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel mai important factor în menţinerea sănătăţii orale este respectarea celor două spălări pe dinţi zilnice, timp de minimum două minute. Deoarece curăţarea propriu-zisă a danturii în fiecare zi este cea care contează.

Ambele instrumente de igienă orală prezintă propriile avantaje şi dezavantaje.

Pe piaţă putem găsi o paletă foarte largă de produse destinate menţinerii sănătăţii orale însă este indicat să afli ce anume te avantajează pentru a te feri de eventualele probleme.

Placa bacteriană, principala problemă

Această problemă se poate diminua, elimina sau preveni doar printr-un periaj dentar corect. De asemenea este foarte important folosirea aţei dentare, a apei de gură pentru a evita depunerea bacteriilor şi formarea tartrului. În general stomatologii recomandă să folosim o periuţă cu perii moi pentru a nu leza gingiile.

De ce să folosesc o periuţa de dinţi electrică?

Aceasta îţi oferă un periaj mai eficient, nu necesită o îndemânare deosebită, îndepărtează mai multă placă bacteriană pe care o dislocă prin intermediul miscărilor de pulsaţie. Este recomandată să fie folosită mai ales în cazul în care porţi aparat ortodontic. Poate realiza până la 30.000 de rotaţii pe minut. Contribuie la îmbunătăţirea sănătăţii gingivale ajutând la prevenirea inflamaţiilor. Sunt mult mai uşor de utilizat.

Află pe clicksanatate.ro avantajele unei periuţe de dinţi manuale!

Tratamentul eficient în astmul alergic

Aceste alimente îţi fură energie!

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: