Studiu: Exerciţiile fizice practicate cu regularitate ar putea creşte eficacitatea vaccinurilor anti-COVID cu până la 40%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
30 de minute de activităţi fizice pot avea un impact uriaş asupra imunităţii la bolile infecţioase Foto: Arhivă
30 de minute de activităţi fizice pot avea un impact uriaş asupra imunităţii la bolile infecţioase Foto: Arhivă

Exerciţiile fizice practicate cu regularitate ar putea duce la o imunizare mai eficientă cu 20-40%, arată un studiu realizat de Universitatea Glasgow Caledonian, citat de publicaţia Herald Scotland.

Cel mai amplu studiu realizat până acum pe această temă a constatat că activitatea fizică reduce riscul de deces din cauza bolilor infecţioase, cum ar fi Covid-19, cu 37% şi reduce şansele de infectare cu 31%, informează Stirile PRO TV.

Oamenii de ştiinţă spun că un program de activitate fizică de 12 săptămâni înainte de vaccinare ar putea duce la o imunizare mai eficientă cu 20-40%.

Cercetătorii  au analizat 16.698 de studii epidemiologice la nivel mondial publicate în perioada ianuarie 1980 - aprilie 2020, care au implicat persoane cu vârsta de peste 18 ani. Nu au existat date specifice pentru Covid-19, astfel că echipa a studiat boli infecţioase similare.

Studiul a constatat că 30 de minute de activităţi fizice, practicate cinci zile pe săptămână - sau 150 de minute pe săptămână -,cum ar fi mersul pe jos, alergatul, ciclismul şi exerciţiile de forţă pot avea un impact uriaş asupra imunităţii la bolile infecţioase, cum ar fi Covid 19.

„Această cercetare este extrem de semnificativă şi ar putea ajuta la reducerea numărului de persoane care contractează COVID-19 şi mor din cauza bolii. Este prima cercetare care demonstrează că activitatea fizică regulată te protejează de bolile infecţioase”, a declarat autorul principal al studiului,profesorul Sebastien Chastin.

„De asemenea, am descoperit că un program de exerciţii fizice poate creşte eficacitatea vaccinurilor”, a adăugat el.

Cercetătorii au transmis rezultatele studiului Executivului scoţian, dar şi altor guverne din întreaga lume.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite