Studiu: O bere pe zi stimulează fertilitatea masculină

Studiu: O bere pe zi stimulează fertilitatea masculină

O bere pe zi duce la stimularea fertilităţii masculine. FOTO: Shutterstock

O bere pe zi poate duce la dublarea fertilităţii masculine, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Massachusetts General Hospital din Boston. Totodată,  consumul excesiv de cafea poate duce la diminuarea şanselor unui cuplu de a avea copii, potrivit „Daily Mail”.

Ştiri pe aceeaşi temă

La studiul americanilor au fost monitorizaţi 105 bărbaţi ale căror partenere au recurs la fecundarea in vitro. De asemenea, partenerii aveau vârsta medie de 37 de ani. În ceea ce priveşte consumul de alcool, aceştia băutori moderaţi, potrivit chestionarelor completate de bărbaţii în cauză.

Cercetătorul Allan Pacey de la Universitatea din Sheffeld a precizat la rândul său că există şansa ca un consum moderat al berii să stimuleze fertilitatea: „Consumul moderat de băuturi poate fi benefic cuplurilor care încearcă să facă un copil în mod natural sau prin fecundare in vitro, deoarece ajută la reducerea stresului”, a declarat Pacey citată de „Daily Mail”

De asemenea,  cercetătoarea Anatte Karmon a susţinut o substanţă nocivă pentru cei care îşi doresc un copil este cofeina. Motivul este dat de faptul că aceasta afectează concentraţia de spermatozoizi. Însă, pentru o dovadă ştiinţifică a acestui lucru este nevoie de numeroase teste care să confirme afirmaţia şi demersul lui  Karmon.  

Un alt studiu arată că vegetarienii au o concentraţie slabă de spermatozoizi faţă de cei care nu sunt vegetarieni. „Regimul afectează semnificativ calitatea spermei”, spune  Eliza Orzylowka de la Universitatea Loma Linda din California. Femeia de ştiinţă de peste ocean a avertizat şi asupra consumului excesiv de soia.

Mai mulţi cercetători au punctat faptul că o problemă pentru problemele privind fertilitatea este consumul de legume şi fructe care au fost tratate cu pesticide înainte de a ajunge pe piaţă.

Studiile menţionate au fost prezentate la conferinţa anuală de medicină a reproducerii, care se desfăşoară în Honolulu în perioada 18-22 octombrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările