Stresul poate provoca menoragie. Ce este  şi care pot fi cauzele acestei afecţiuni

Stresul poate provoca menoragie. Ce este 
şi care pot fi cauzele acestei afecţiuni

Menstruaţiile abundente pot fi semnul unor afecţiuni severe

Menstruaţia abundentă poate fi semnul unei afecţiuni ginecologice severe. Cum îşi pot da seama femeile că sângerarea lunară nu este una normală şi de ce este important întotdeauna să fie consultat medicul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Stresul poate să conducă spre o menstruaţie abundentă, la fel şi anemia – lipsa de fier din sânge. Ca într-un cerc vicios, pierderea sângelui le face pe femei şi mai anemice. Acestea ar fi cele mai inofensive motive ale menstruaţiei abundente, potrivit dr. Marilyn Glenville, specialistă în sănătate şi nutriţie, membră a Societăţii regale de medicină din Marea Britanie.

Cum îşi pot da seama femeile că suferă de menstruaţie abundentă explică tot dr. Marilyn Glenville. În mod normal, prin menstruaţie se pierd 40 de mililitri de sânge. Cea mai simplă metodă de a decide dacă menstruaţia este neobişnuit de abundentă este cât de des se schimbă tamponul. Dacă trebuie schimbat o dată pe oră, atunci este vorba despre cicluri menstruale abundente.

Acestea pot fi semnul unor boli ginecologice serioase precum polipii uterini, fibroamele uterine, endometrioză, cancer uterin sau boală inflamatorie pelviană.

Există însă şi situaţia în care nu există nicio cauză pentru sângerarea menstruală abundentă, mai spune medicul. Această situaţie este cunoscută sub denumirea de hemoragie disfuncţională şi nu înseamnă că este ceva în neregulă cu corpul. Poate că organismul produce o mucoasă uterină mai groasă, care, al rândul ei, este un dezechilibru între progesteron şi estrogen.

Dacă sângele nu coagulează eficient în uter, pot apărea sângerările abudente, la fel şi în cazul utilizării steriletului, mai spune specialista.

Întotdeauna este important să consultăm medicul pentru a exclude o afecţiune serioasă cum este cancerul uterin, conchide medicul.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: