Socata revigorează organismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Terapia cu flori de soc combate peste 50 de boli. Afecţiunile respiratorii, digestive, dermatologice, reumatice şi oculare sunt doar câteva dintre problemele care se tratează cu ajutorul socului.

Fitonutriţionistul Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, recomandă socul datorită conţinutului său bogat în bioflavonoizi, mucilagii, acizi graşi Omega 3 şi Omega 6, ulei volatil, tanin şi pectină.

Preparatele din soc (infuzia, tinctura, maceratul la rece, socata) au efecte emoliente, antiinflamatoare, antiinfecţioase, diuretice, expectorante şi detoxifiante. Infuzia din flori acţionează împotriva răcelilor, bronşitei şi bolilor de rinichi, dar s-a dovedit eficientă şi în combaterea obezităţii, insuficienţei cardiace şi tulburărilor circulatorii. Ceaiul preparat din fructe, scoarţă şi din rădăcini de soc produce diureză şi o stare de relaxare generală.

Mod de administrare

Infuzia se prepară din două linguriţe de plantă uscată care se lasă 10 minute într-o cană cu apă fierbinte. În afecţiuni respiratorii, zilnic se consumă câte o cană de infuzie, îndulcită cu miere, după fiecare masă principală.

Socata se prepară din 7 flori de soc, 10 litri de apă, 2 lămâi, un kg de zahăr, 10 boabe de orez, 10 cuişoare. Ingredientele se macerează vreme de 3-5 zile. Băutura se strecoară şi se păstrează la rece.

O cură de 18 zile cu câte 500 ml de socată revigorează întregul organism. Leacul este indicat şi în afecţiuni ale sistemului nervos.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite