Sfaturi ca să îţi menajezi coloana

Sfaturi ca să îţi menajezi coloana

Atunci când mergi, dar şi când stai pe scaun, ţine spatele drept

Coloana vertebrală este axul prin care circulă energii vitale, De aceea, este foarte important să ştii să previi apariţia unor afecţiuni la nivelul acesteia, urmând câteva sfaturi simple.

Ştiri pe aceeaşi temă


Adoptă o postură corectă
 
Cel mai simplu mod prin care îţi poţi menaja coloana este să adopţi o postură corectă. Ţine cont de binecunoscutul îndemn pe care îl tot repetă părinţii copiilor: „stai drept”. Când stai în picioare şi când mergi, menţine spatele drept, pieptul şi privirea înainte, umerii uşor traşi spre spate.
 
Stai pe scaune cu spătar flexibil
 
Atunci când stai pe scaun, medicii spun că e bine să ai o poziţie relaxată, cu picioarele pe podea şi cu spatele uşor înclinat, lipit de spătar, astfel încât corpul să formeze un unghi de 135 de grade, în loc de unul de 90. 
 
Dormi pe o saltea tare

Şi poziţia în care dormi te poate ajuta să eviţi afecţiuni ale coloanei vertebrale. Când dormi pe o parte, aşază o pernă între genunchi, ca să menţii coloana într-o poziţie neutră (fără să se îndoaie prea mult nici în faţă, nici spre spate). De asemenea, în acelaşi scop poţi folosi o saltea tare sau o placă de lemn aşezată peste salteaua obişnuită.

 
Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: