Sfaturi care te feresc de agravarea arsurilor

Sfaturi care te feresc de agravarea arsurilor

Se recomandă aplicarea de comprese umede, preferabil pansamente sterile impregnate cu apă plată.

Oricând ţi se poate întâmpla să te alegi cu o arsură sau să fii nevoit să tratezi rănile superficiale ale copiilor sau ale celor dragi. Urmează paşii indicaţi mai jos şi nu vei face greşeli care duc la complicaţii!

Ştiri pe aceeaşi temă

Când e cazul să te adresezi medicului

În arsurile de gradul II apar băşici pline cu lichid, care se pot sparge lăsând suprafeţe neacoperite de piele, peste care se vor forma ulterior cruste.

Arsurile de gradul III sunt mult mai grave, pielea este uscată şi neagră şi rana poate merge până în profunzime, afectând muşchii şi oasele.

Arsurile de gradul I şi II se vindecă fără cicatrice, spre deosebire de arsurile de gradul III, care lasă cicatrici inestetice, caracteristice.

Ce tipuri de arsuri se agravează rapid

Dacă arsurile sunt profunde sau foarte întinse, dacă sunt însoţite de durere intensă, febră sau secreţii purulente se recomandă prezentarea în cel mai scurt timp la medic, pentru a putea preveni pe cât posibil complicaţiile, printre care se numără infecţiile, insuficienţa renală sau şocul septic. Arsurile severe pot duce la deces.

Cea mai mare parte a arsurilor termice domestice sunt produse de contactul cu obiecte de bucătărie şi lichide fierbinţi, restul prin contactul direct cu flacăra. Gravitatea arsurii depinde de profunzimea ei, aceasta variind în funcţie de intensitatea şi durata expunerii.

În arsurile uşoare, iniţial apare înroşirea pielii şi umflarea uşoară, urmând ca în câteva zile manifestările să dispară, lăsând uneori în urmă o pată maronie.

Află pe Clicksanatate.ro cum să tratezi corect o arsură!

Cele mai bune remedii pentru detoxificarea organismului
 

Te balonezi adesea? Ai nevoie de fibre!
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările