Sfaturi pentru a-ţi menţine rinichii sănătoşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când vine vorba de sănătate, să previi e întotdeauna mai bine decât să tratezi. Ţine afecţiunile rinichilor la distanţă urmând câţiva paşi simpli, care necesită doar un minin de efort.

Rinichii au roluri importante în organism: curăţă sângele de substanţele toxice sau nefolositoare şi de surplusul de apă. De asemenea, reglează tensiunea şi menţin echilibrul mineralelor din corp.

Hidratează-te

Pe parcursul unei zile solicitante, e foarte posibil să uiţi să te hidratezi. 8 pahare de apă pe zi sunt ideale pentru a menţine un nivel optim de hidratare a organismului adult. Apa ajută rinichii să elimine toxinele din sânge, având un rol esenţial în a-i menţine sănătoşi. Pietrele la rinichi se formează mai greu atunci când te hidratezi corespunzător. Urina închisă la culoare este un semn prin care poţi recunoaşte deshidratarea.

Bine de ştiut!

Evită excesul de cafea, alcool şi băuturi carbogazoase, pentru că deshidratează corpul.

Adoptă o dietă echilibrată

Nu doar ce bei, cişi ceea ce mănânci influenţează sănătatea rinichilor. Include în mesele tale mai mult fructe şi legume proaspete, dar şi alimente bogate în acizi graşi Omega-3, precum peştele şi nucile. Totodată, ceapa şi usturoiul sunt diuretice naturale, care reduc inflamaţiile din organism şi îmbunătăţesc funcţiile rinichilor. Evită excesul de proteine animale şi de alimente procesate. Dacă reduci numărul aditivilor nocivi din dieta ta, rinichii vor fi supuşi unui efort mai mic.

Află pe Clicksanatate.ro ce aliment trebuie să consumi cu măsură pentru a nu avea probleme cu rinichii!

Sucul de dude combate aftele
 

Aşa tratezi uşor infecţiile urinare!
 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite