Sexul extraconjugal îi poate costa viaţa pe bărbaţi

Sexul extraconjugal îi poate costa viaţa pe bărbaţi

Riscul de infarct în timpul relaţiei extraconjugale este mai mare pentru bărbaţii de peste 40 de ani care au amante tinere

Faptul că bărbaţii sunt mai predispuşi la boli de inimă decât femeile este bine ştiut. Însă oamenii de ştiinţă americani au descoperit că riscul de deces prin infarct creşte în cazul acelora care îşi înşală soţiile cu femei mai tinere.

Bărbaţii care îşi înşală partenerele au un motiv în plus să se teamă atunci când au relaţii extraconjugale, pe lângă acela că nevestele ar putea afla: riscul crescut de deces prematur prin infarct.

Citeşte şi:
Durerile de cap chiar taie pofta de sex a femeilor!

Atenţie dacă eşti predispus la infarct!

Potrivit specialiştilor din cadrul Asociaţiei Americane a Inimii, relaţiile extraconjugale, mai ales atunci când amanta este cu mult mai tânără, presupun un stres major pentru bărbaţii care oricum sunt predispuşi la boli cardiovasculare (în cazul celor care au o vârstă de peste 45 de ani, care fumează, care consumă alcool şi care sunt supraponderali).
Recomandarea pentru bărbaţi de a evita relaţiile extraconjugale în beneficiul propriei sănătăţi a venit în urma unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Facultatea de Medicină „Baylor" din Houston. Ei au analizat fişele medicale ale 6.000 de bărbaţi care au decedat subit. 0,6% din aceştia au murit în timp ce făceau sex şi aproape toţi cu o amantă.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările