Semne care te trimit la medic

Semne care te trimit la medic

Durerea de cap însoţită de ameţeală, tulburări de vedere şi ţiuit în ureche poate fi semn de hipertensiune

„Ignor disconfortul şi va trece.” De câte ori nu ai avut o astfel de reacţie în faţa unei ameţeli sau a unei dureri în piept? Deşi unele simptome par banale, corpul te avertizează că ai putea avea o boală. Află ce afecţiuni pot ascunde următoarele semne!

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Dureri intense de cap

Atacul vascular cerebral sau o tumoare pe creier se manifestă de obicei prin dureri puternice de cap. În plus, dacă durerea de cap este însoţită de ameţeală, tulburări de vedere, ţiuit în urechi şi de o stare de nervozitate poate fi un semn că ai hipertensiune arterială.

Deşi acest disconfort apare şi atunci când eşti stresat sau ai răcit, ar fi bine să nu îl ignori şi să faci o vizită medicului de familie.

2. Ameţeli inexplicabile

Dacă ai frecvent ameţeli, aparent fără motiv, poate fi un semn că ţi-a scăzut nivelul tensiunii arteriale, că ai anemie sau că ai făcut o criză hipoglicemică.

Ameţeala apare şi în cazul unei boli digestive, al unei encefalite (inflamare a creierului) sau dacă suferi de diabet. În orice caz, ameţeala este un semnal că în organism există unele dezechilibre.

3. Ganglioni inflamaţi

Ganglionii sunt primii care te avertizează de prezenţa unei infecţii în organism. Îi poţi simţi la palpare pe gât, în jurul urechilor, sub mandibulă, în zona axială şi în cea inghinală. În mod normal, aceştia au un diametru de aproximativ un centimetru şi uneori sunt palpabili, fără ca acest lucru să fie un motiv de îngrijorare.

Însă dacă depăşesc această dimensiune, dacă sunt dureroşi sau sensibili la atingere poate fi indiciul unei viroze respiratorii puternice, al unei infecţii sau al prezenţei unei tumori maligne.

Citeşte materialul pe clicksanatate.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările