Semne că poţi suferi de sciatică

Semne că poţi suferi de sciatică

Sciatica poate să dea dureri către fese, către gambe, ori către partea posterioară a coapsei.

Durerea de spate, care radiază şi de-a lungul altor zone ale corpului, poate semnala prezenţa sciaticii. Cel mai des durerile apar din cauza herniei de disc, care afectează nervul sciatic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Durere care iradiază către fese

Sciatica poate să dea dureri către fese, către gambe, ori către partea posterioară a coapsei. Astfel, durerile apar de-a lungul nervului sciatic, cel mai mare din organismul uman. Cel mai adesea durerile sunt provocate de boli precum hernia de disc, stenoză de canal lombar, cât şi din cauza unei tumori.

Slăbiciune în genunchi

Sciatica se poate manifesta prin apariţia senzaţiei de slăbiciune la genunchi. Atunci când nervul sciatic este apăsat, apar tot felul de senzaţii nedorite, cum ar fi durerea, slăbiciunea, furnicăturile. Este un semnal de alarmă pentru medici când durerea şi slăbiciunea apar la un singur genunchi.

Durerile cauzate de sciatică pot fi intensificate de strănut, mersul pe jos pe distanţe lungi ori de statul pe scaun pentru o perioadă mai lungă de timp.

Află pe clicksanatate.ro cum se diagnostichează sciatica!

Rutina de somn ideală

Cercetătorii au găsit un tratament împotriva orbirii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările