Semne că ai o intoleranţă alimentară

Semne că ai o intoleranţă alimentară

Monoglutamatul de sodiu, un produs pe care îl regăsim în anumite alimente, care provoacă o stare de ameţeală.

Adeseori confundată cu alergiile în cazul anumitor alimente, intoleranţa alimentară este mai mult decât ai putea crede, aproximativ 10% din populaţie suferind de aceasta, însă fără a lua măsuri. Simptomele pot apărea la câteva ore sau zile distanţă, printre acestea cele mai cunoscute fiind cele enumerate mai jos:

Ştiri pe aceeaşi temă

Mergi de foarte multe ori la toaletă

Ţi se întâmplă des ca atunci când mergi în oraş să eviţi să consumi ceva de teama de a nu merge la toaletă? Dacă da, acesta este unul dintre cele mai comune simptome că te confrunţi cu intoleranţă alimentară, apărut pe fondul stresului digestiv. Acesta include durerile abdominale, balonarea şi diareea, semne ale sindromului colonului iritabil.

Ai dureri musculare sau articulare

Dacă suferi de hipersensibilitate musculară sau de dureri ale articulaţiilor, acestea îţi pot afecta activitatea zilnică. Fibromialgia este o afecţiune răspândită în rândul populaţiei, afectând mai mult de 6% din aceasta, în special femeile de vârstă mijlocie. Aceasta se află în strânsă legătură cu regimul alimentar, deoarece anumite alimente pot înrăutăţi şi mai mult starea de sănătate. De aceea, este indicat să cunoşti alimentele faţă de care ai o sensibilitate şi să le elimini din dietă.

Află ce alte simptome mai poţi avea când ai o intoleranţă alimentară pe clickpentrufemei.ro. 

 

Remedii pentru oboseala cronică

Cum deosebeşti alergia de intoleranţă alimentară?

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările