Sarmale din varza cu nuci macinate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cantitati: o varza proaspata, 200 gr. nuci macinate, 4 linguri ulei, 6 linguri de gris, doua cepe, bulion dupa gust, scortisoara, verdeturi. Foile de varza cruda se oparesc, iar din ingrediente (ceapa

Cantitati: o varza proaspata, 200 gr. nuci macinate, 4 linguri ulei, 6 linguri de gris, doua cepe, bulion dupa gust, scortisoara, verdeturi. Foile de varza cruda se oparesc, iar din ingrediente (ceapa si verdeturile ce se taie marunt si se inabuse in apa cu ulei) se realizeaza umplutura pentru foi. Dupa ce se infasoara, sarmalele se pun la cuptor, la foc potrivit. Se servesc asezonate cu iaurt sau verdeturi - marar, patrunjel. Proprietatile acestei legume - cicatrizante, antianemice, antiscorbutice, depurative, antidiareice - o recomanda in prevenirea unor boli severe. Este vorba de diabet, afectiuni pulmonare, ORL, infectii intestinale, demineralizari osoase, ca sa enumaram doar bolile cele mai frecvente. Cercetarile efectuate in mari centre universitare din Japonia, Norvegia, Israel, Grecia, precum si la Institutul National American al Cancerului au demonstrat ca persoanele care consuma frecvent varza alba cruda fac mai rar cancer de colon.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite