Retetele saptamanii

Mai ales in anotimpul rece organismul, biciuit de variatiile de temperatura, are nevoie de o alimentatie corecta, care sa amelioreze sau sa previna unele boli. Prima reteta este recomandata in


Mai ales in anotimpul rece organismul, biciuit de variatiile de temperatura, are nevoie de o alimentatie corecta, care sa amelioreze sau sa previna unele boli. Prima reteta este recomandata in demineralizari, in depresii, dar si in timpul epidemiilor de gripa. A doua reteta, supa de prepelita cu cascaval sau telemea nesarata, previne astmul bronsic si rinita alergica. * Oua umplute cu pateu de ficat si sfecla rosie Ingrediente: 10 oua, 200 g pateu de ficat, 50 g unt, 50 g mustar si hrean, 300 g maioneza, 100 g castraveciori acri, 100 g sfecla rosie fiarta (sau cruda, dupa dorinta). Se fierb cele 10 oua tari. Apoi, fiecare ou se taie in doua, pe lungime. Se scot galbenusurile care se faramiteaza si se amesteca cu pateul, mustarul, sfecla rosie, untul. Fiecare jumatate de ou se umple cu aceasta compozitie. Deasupra se toarna maioneza si se garniseste cu castraveti acri, taiati rondele. * Supa de prepelita cu cascaval Se pune prepelita la fiert, dupa ce a fost curatata si tinuta in lapte (timp de 30 de minute). Se aduna spuma, se adauga zarzavaturile adica: doi morcovi taiati felii subtiri, doua cepe, un fir de albitura, o telina, doi cartofi. Se strecoara zeama si in ea se fierb taieteii cu ou. Supa se serveste garnisita cu cascaval ras sau branza telemea si patrunjel verde, taiat marunt.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: