Remedii de toamnă cu castane

Remedii de toamnă cu castane

Consumate fierte sau coapte, castanele contribuie la întărirea imunităţii, fiind de asemenea şi un bun remediu în cazul bolilor cardiovasculare.

Dacă nu ai încercat încă gustul aromat şi rafinat al castanelor comestibile, nu e târziu să o faci! Fierte sau coapte, aceste delicii de toamnă sunt extrem de sănătoase şi ajută la vindecarea a numeroase afecţiuni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unguent pentru vindecarea contuziilor

Substanţele active din castane sălbatice accelerează circulaţia sanguină, fortifică venele şi le cresc elasticitatea. De asemenea, combat inflamaţiile, ajută la vindecarea contuziilor şi echimozelor (vânătăilor). Pentru a obţine unguentul, se curăţă castanele de coajă, apoi, se pun la fiert. Se amestecă cu orice tip de grăsime (vaselină, untură), în proporţii egale. Soluţia se aplică pe piele, în strat subţire.

Tinctură pentru varice

Castanele sălbatrice sunt recunoscute pentru capacitatea de a reface venele varicoase, de a tonifia vasele capilare şi de a alina simptomele provocate de hemoroizi. Se face o tinctură din 250 g de castane cu coajă la un litru de alcool (40%) şi se lasă la macerat 14 zile. Se aplică în uz extern, câteva picături, pentru alinarea simptomelor provocate de hemoroizi şi în caz de flebite.

Descoperă care sunt remediile de toamnă cu castane pe clickpentrufemei.ro

 

4 beneficii ale castanelor pe care nu le ştii

Boli pe care le poţi trata cu castane sălbatice

 

citeste totul despre: