Remedii ciudate care chiar funcţionează: aspirină împotriva acneei sau ceapă pentru durerile de urechi

Remedii ciudate care chiar funcţionează: aspirină împotriva acneei sau ceapă pentru durerile de urechi

Aspirina, pisată şi aplicată pe coşuri, reduce umflăturile FOTO Arhivă

Unele dintre leacurile auzite par a fi simple invenţii menite ne amuze. Însă, chiar dacă par absurde sau complet inutile, nu trebuie dispreţuite, mai ales că nu strică să le încerci. Există unele remedii care, deşi sună ciudat, chiar funcţionează.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mirosul urât al picioarelor poate fi combătut cu vodcă
 
Unii oameni sunt parcă blestemaţi să le miroasă picioarele. Am putea crede că este vorba doar despre bărbaţi, însă nici femeile nu sunt scutite. Mirosul urât al picioarelor are drept cauză nişte bacterii care cresc în acea zonă, în condiţii de umezeală, pe tot parcursul zilei. Acest lucru nu este neapărat un semn al unei igiene îndoielnice, deşi spălatul este prima linie de apărare împotriva mirosului urât, notează „Nature Hacks“.
 
Există o sumedenie de produse pe piaţă care promit combaterea mirosului urât al picioarelor. Totuşi, mulţi oameni sunt sensibili la ingredientele acestor produse. Cea mai bună alternativă este vodca. Se pare că această băutură alcoolică nu reuşeşte doar să te îmbete. Conţinutul ridicat de alcool din componenţa vodcii poate omorî bacteriile din cauza cărora miros picioarele. Vodca mai are şi efectul de a usca rapid, lucru care ajută la eliminarea umezelii picioarelor mirositoare. 
 
Pentru tratament, se înmoaie pur şi simplu o cârpă în puţină vodcă şi se şterg picioarele.
 
Acneea trece cu aspirină pisată
 
O aspirină normală conţine o substanţă numită acid acetilsalicilic, similară acidului salicilic din componenţa multor tratamente anti-acnee. O aspirină zdrobită poate elimina umflătura roşie a coşurilor în doar o oră.
 
Pentru tratament, se zdrobeşte aspirina şi se adaugă puţină apă pentru a se forma o pastă. Această pastă se aplică pe zona afectată şi lăsată să se usuce. Atunci când apa se evaporă şi pasta se transformă, din nou, în praf, zona se clăteşte cu apă.
 
Durerile de urechi se tratează cu suc de ceapă
 
În copilărie, durerile de urechi sunt foarte comune şi, deseori, misterioase. Oricum, nimeni nu ştie ce se petrece, cu adevărat, în acel „tunel“ adânc şi întunecat (în afară de medicul orelist). Cele mai multe dureri de urechi sunt cauzate de apa care rămâne acolo după baie, cauzând infecţii ale urechii. Proprietăţile antiseptice ale cepei pot dezinfecta canalul auditiv, aducând o uşurare a durerii imediată.
 
Pentru tratament, fierbe o ceapă până se înmoaie. După ce s-a răcit, stoarce sucul într-un castronaş. Cu ajutorul unei pipete, se toarnă cam 4 – 5 picături din acest suc în urechea afectată.
 
Durerile cauzate de muşcăturile de insecte trec cu pasta de dinţi
 
Puţină pastă de dinţi poate ameliora, aproape instantaneu, durerea sau mâncărimea cauzată de o muşcătură de insectă. Cel mai probabil, durerea trece datorită mentei din componenţa pastei de dinţi, care are un efect răcoritor. Acelaşi efect îl are şi uleiul de mentă, care se foloseşte de sute de ani pentru tratarea durerilor de la nivelul pielii. Dar, dacă nu ai ulei de mentă la îndemână, un pic de pastă de dinţi este de foarte mare ajutor.
 
Arsurile se atenuează cu pliculeţe de ceai
 
Arsurile din cauza tigăii încinse sau apei clocotite, numite şi „arsuri de bucătărie“, sunt printre cele mai frecvente răni căpătate în casă. Chiar şi o mică arsură poate fi extrem de dureroasă. Din fericire, bucătăria este şi locul unde găseşti un leac pentru această durere. Pe zona afectată se poate aplica un pliculeţ de ceai folosit deja, dar rece, iar durerea va trece imediat.
 
Tusea trece cu ciocolată neagră
 
În sfârşit, avem o justificare pentru a mânca şi mai multă ciocolată. 60 de grame de ciocolată neagră pot conţine la fel de multă teobromină cât o linguriţă de sirop de tuse. Teobromina calmează nervii responsabili cu reflexul de a tuşi. Atunci când aceşti nervi sunt atenuaţi de ciocolată, tusea îţi va oferi o pauză binemeritată.
 

Citeşte şi:
 
 
Începi să uiţi tot mai des în ultima vreme? Generoasa farmacie a naturii are leacuri şi pentru problemele de memorie. Am ales pentru tine câteva dintre remediile care şi-au dovedit eficienţa în acest caz.
 
 
În cazul în care stomacul tău începe să „vocifereze“ de durere şi preferi să nu apelezi la medicamente sau tincturi şi la ingredientele lor îndoielnice, atunci poţi opta pentru un remediu natural.
 
 
Tratamentul cu remedii din plante şi cu produse apicole nu mai este un „leac băbesc“, popular, ci este susţinut din punct de vedere ştiinţific, de aceea trebuie recomandat şi supravegheat de un medic fitoterapeut, nu luat „după ureche“ sau la sfatul persoanei de la Plafar.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările