Puterea vindecătoare a florilor

Puterea vindecătoare a florilor

Infuzia din flori uscate de liliac atenuează stările de disconfort hepatic.

Ne bucurăm de frumuseţea lor în fiecare primăvară, fără să le cunoaştem şi puterile vindecătoare: e vorba de vedetele acestui sezon, florile. E timpul să descoperi ce remedii poţi prepara din petalele lor şi în ce afecţiuni îţi sunt recomandate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Florile de liliac, leacul bolilor hepatice

Liliacul, acest arbust primăvăratic, înfloreşte spre sfârşitul lui aprilie, aşa că este timpul să te pregăteşti pentru o cură de sănătate. De la această plantă poţi folosi florile, frunzele, mugurii şi scoarţa, care au efect vasodilatator, tonic, antireumatic şi astringent.

Afecţiunile în care sunt recomandate remediile cu liliac sunt bolile hepatice, cele respiratorii, digestive şi articulare.

Cum prepari, cum foloseşti:

Infuzia din flori uscate de liliac atenuează stările de disconfort hepatic (balonări, stări de vomă, dureri sub coaste), stimulând producţia de bilă.

Unguentul cu flori de liliac se prepară din 40 g de flori de liliac, care se lasă la macerat într-un litru de ulei, timp de două săptămâni. Este indicat în durerile reumatice.

Frunzele de liliac, fierte 10 minute şi răcite, se aplică pe arsurile uşoare şi se lasă 24 de ore.

Află în continuare ce alte flori au puteri vindecătoare, pe clickpentrufemei.ro.


Citește și:
7 alimente - medicament

Sinuzita. Un serial cu episoade de sezonDacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările