Pro sau contra sunătoarei?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sunătoarea interacţionează cu antidepresivele şi cu medicamentele împotriva durerilor.
Sunătoarea interacţionează cu antidepresivele şi cu medicamentele împotriva durerilor.

Sunătoarea a fost utilizată iniţial pentru tratarea rănilor şi a durerilor de stomac. Acum este folosită intens în tratamentul depresiilor. Dar cât este de eficient şi, mai ales, cât de sigur este un astfel de tratament?

Eficienţă demonstrată

Tratamentul cu sunătoare este folosit pentru diverse afecţiuni: ulcer gastric şi duodenal, diaree, colici renale, afecţiuni urinare, tulburări menstruale, hemoroizi, varice şi probleme musculare.

Studiile de până acum au demonstrat eficienţa tratamentului cu sunătoare în cazul depresiei uşoare şi moderate. În cazul depresiei grave, rezultatele nu sunt concludente, susţin specialiştii din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Asocieri periculoase

Sunătoarea interacţionează cu antidepresivele şi cu medicamentele împotriva durerilor. Aşa că este bine să nu faci un tratament cu sunătoare în timp ce iei aceste medicamente. Mai mult, sunătoarea scade eficienţa unor tratamente folosite împotriva virusului HIV, a inhibitorilor imunitari, a medicamentelor de reducere a colesterolului.

De asemenea, dacă iei anticoagulante, contraceptive, medicamente pentru boli cardiace ori împotriva astmului sau faci chimioterapie nu este recomandat să faci un tratament pe bază de sunătoare.

Citește continuarea articolului, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
Frunzele de smochin, un remediu natural împotriva ulcerului

Iată ce poți trata cu rozmarin!

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite