Primul medicament pentru slăbit din ultimii 13 ani a fost aprobat în Statele Unite

Primul medicament pentru slăbit din ultimii 13 ani a fost aprobat în Statele Unite

Atenţie, multe pastile pentru slăbit de pe piaţă nu sunt aprobate şi ne expun la riscuri majore pentru sănătate!

De peste un deceniu, persoanele supraponderale şi obeze nu au mai avut la dispoziţie niciun medicament nou aprobat de Autoritatea Americană pentru Controlul Alimentelor şi Medicamentelor (FDA), arată publicaţia britanică Daily Mail.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul tratament se numeşte Belviq şi conţine substanţa lorcaserină, care acţionează la nivelul sistemului nervos central pentru a suprima senzaţia de foame şi, deci, pentru a reduce apetitul. Belviq este primul medicament de acest gen aprobat în ultimii 13 ani de Autoritatea Americană pentru Controlul Medicamentelor şi Alimentelor (Food and Drug Administration - FDA). El urmează să fie scos pe piaţă peste aproximativ şase luni. Se vor administra două pastile pe zi pentru a tăia pofta de mâncare şi pentru a stimula metabolismul prin influenţarea nivelului serotoninei din creier (hormonul fericirii).

Citeşte şi:
În curând, fumătorii vor putea renunţa la viciu pentru totdeauna. Află cum!

Te îngraşi aparent fără motiv? De vină poate fi lipsa vitaminei D

Tratamentele antiobezitate, controversate

Noul medicament este recomandat persoanelor obeze, cu un indice de masă corporală (calculat împărţing greutatea în kilograme la pătratul înălţimii în metri) de peste 30 şi supraponderalilor cu un IMC de peste 27, care însă au cel puţin o problemă de sănătate asociată: hipertensiune arterială, diabet zaharat de tip 2 sau hipercolesterolemie (un nivel crescut al colesterolului sangvin).
Compania producătoare, Arena Pharmaceuticals, a depus actele pentru aprobarea medicamentului şi în 2010, însă FDA a refuzat aprobarea pe motiv că tratamentul ar putea pune inima în pericol. Între timp, studiile au infirmat această teorie, iar FDA a aprobat, săptămâna aceasta, lorcaserina pentru administrare pe termen lung.
În ultimii ani, în domeniul medicamentelor recomandate pe termen lung persoanelor supraponderale şi obeze au existat mai multe retrageri de pe piaţă şi nu a mai fost aprobat niciun nou tratament la nivel internaţional. De altfel, după ce acum doi ani a fost interzisă administrarea sibutraminei (efecte secundare importante la nivelul sistemului nervos central), a rămas valabilă o singură variantă de tratament pe termen lung pentru aceste persoane: orlistatul (care acţionează local, la nivelul tubului digestiv). Acesta a fost ultimul medicament recomandat pentru tratarea obezităţii pe termen lung din ultimii 13 ani în SUA.

CAMPANIE Ştii ce mănânci: Oţetul, acidul care face minuni pentru sănătate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările