Primul caz de hepatită E transmisă la om de la şobolani. Care sunt semnele bolii

Primul caz de
hepatită E transmisă la om de la şobolani. Care sunt semnele bolii

Hepatita E se poate răspândi prin intermediul apei contaminate

Un bărbat de 56 de ani din Hong Kong a dezvoltat primul caz de hepatită E, boala fiind transmisă de la un şobolan, potrivit bbc.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cercetătorii nu ştiu momentan cum a contractat omul virusul, în schimb au descoperit că în apropierea casei lui erau mulţi şobolani, scrie digi24.

Până acum nu au mai existat dovezi că acest virus se poate transmite şi la oameni. Se ştia însă de faptul că hepatita E poate fi răspândită prin apa contaminată.

Medicii au descoperit cazul fără precedent după ce câteva teste imagistice au evidenţiat funcţionarea anormală a ficatului, după ce bărbatul a suferit o operaţie de transplant de ficat.

„Suntem de părere că mâncarea a fost infectată”

Mai multe cercetări au dezvăluit că pacientul era infectat cu o tulpină „foarte diferită” a hepatitei care poate fi prezentă şi la oameni.

„Suntem de părere că mâncarea a fost infectată de un şobolan contaminat”, transmit medicii.

Simptomele hepatitei E includ icter, oboseală, febră, greaţă, vomă şi durere abdominală.

Medicii spune că recuperarea bărbatului decurge normal.

Majoritatea oamenilor se recuperează cu uşurinţă după această boală, însă pentru cei cu deficienţe imunitare sau femei însărcinate, poate fi fatal.

Nu e deloc neobişnuit ca bolile să fie transmise de la animale la oameni. De-a lungul timpului, mai mult de 60% din infecţiile pe care oameni la dezvoltă au apărut, iniţial, la animale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările