Primele semne ale cancerului ovarian

Primele semne ale cancerului ovarian

Pot apărea dureri lombare, abdominale, scurgeri vaginale  sau sângerări anormale, neregulate.

Multe boli mai ales anumite tipuri de cancer pot fi prevenite prin menţinerea unei greutăţi corporale potrivite, fără fumat, fără consum excesiv de alcool sau carne roşie. Îţi poţi menţine sănătatea consumând legume, fructe şi cereale integrale din abundenţă

Ştiri pe aceeaşi temă

Din păcate cancerul face de la an la an noi victime, aproximativ un sfert de milion de femei sunt diagnosticate anual cu cancer ovarian. din nefericire doar 45% ajung să învingă boala.

Orice afecţiune, mai ales dacă este vorba de un cancer, depistat în stadiu incipient, localizat, are o rată de supravieţuire la 5 ani de 93%, însă marea majoritate nu beneficiază de această şansă din cauza diagnosticării târzii şi a simptomelor ce adesea pot fi destul de înşelătoare.

Poate fi confundat cu o problemă gastrointestinală

O dată instalat în organism se va evidenţia creşterea circumferinţei abdominale caracterizată printr-o balonare persistentă, o senzaţie de saţietate precoce însoţită de durere în abdomen sau de necesitatea frecventă de a urina.

Oricare dintre aceste simptome se evidenţiază, nu ezita să mergi la medic, mai ales dacă ele se manifestă mai mult de 2 săptămâni şi în special dacă ai avut în familie un caz  de astfel de afecţiune.

Când se manifestă

Este o afecţiune cu evoluţie lentă, la debut fiind asimptomatică fapt ce ii permite să evolueze o bună perioadă fără a fi depistat, simptomele devenind vizibile de abia în stadiile tardive ale bolii.

Află pe Clicksanatate.ro care dintre femei riscă să sufere de cancer ovarian!

Cum să recunoşti otita seroasă

Scapă de răceală cu ajutorul uleiului esenţial

citeste totul despre: