Poţi scăpa de alergii fără pastile şi fără injecţii. Află cum!

Poţi scăpa de alergii fără pastile şi fără injecţii. Află cum!

Simptomele chinuitoare ale alergiilor pot fi eliminate cu ajutorul acupuncturii sau presopuncturii

Nesuferitele simptome ale alergiilor pot fi combătute prin simpla apăsare a unor puncte-cheie de pe corp. Vezi care sunt acestea.

Acupunctura îţi oferă posibilitate să previi manifestările alergice, dar şi să le combaţi, în această perioadă, când polenul şi praful ating cote insuportabile pentru alergici. Nu ai neapărat nevoie de ace, ci poţi stimula anumite puncte-cheie de pe corp apăsându-le cu vârfurile degetelor. Specialiştii în acupunctură recomandă să aplici presiune moderată asupra a şapte puncte de la nivelul feţei.

Mai exact, trebuie să apeşi cu degetele mici la baza fiecărei nări (punct numit Intestinul Gros 20), cu inelarele imediat sub fiecare ochi (Stomac 2) şi cu degetele mijlocii la colţul interior al fiecărei sprâncenen (Vezică Urinară 2).

CIteşte şi:
Stresul de Sărbători poate avea şi părţi bune

Inima poate fi „reparată" complet după un infarct

Contează foarte mult modul în care stimulezi aceste puncte. Astfel, Intestin Gros 20 trebuie apăsat pe diagonală, în sus, ca şi cum te-ai îndrepta înspre ochiul de pe partea opusă. Stomac 2, punctele de sub ochi, trebuie apăsate în jos, spre gură, iar Vezică Urinară 2, cele de la sprâncene, trebuie apăsate în sus, înspre frunte. Astfel, vei scăpa în scurt timp nu-ţi va mai curge nasul, nu vei mai avea mâncărimi şi usturimi oculare şi nici dureri de cap (sinusale).

Cel de-al şaptelea punct, esenţial

Totuşi, pentru a completa terapia, este necesar să stimulezi şi un al şaptelea punct, poate cel mai important, spun specialiştii citaţi de Huffington Post. Se numeşte Splină 5 şi este situat pe piciorul stâng, imediat sub osul proeminent al gleznei (maleola medială), uşor înspre degete.
Este aproape imposibil să apăsăm acest punct în acelaşi timp cu celelalte şase. De altfel, nici nu este nevoie să faci acest lucru. Cel mai uşor este să-l stimulezi stând picior peste picior, cu arătătorul mâinii drepte.

Ce poţi face pentru a-ţi aminti ce ai visat peste noapte

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: