Ponturi pentru a-ţi păstra stomacul sănătos

Ponturi pentru a-ţi păstra stomacul sănătos

Este foarte important să acorzi o atenţie deosebită combinaţiilor alimentare.

Unul dintre cele mai importante sisteme ale organismului tău şi cel mai predispus la boli, sistemul digestiv poate fi menţinut sănătos cu doar câteva trucuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alimentaţia adecvată îi asigură organismului tot ce are nevoie ca să funcţioneze corespunzător, asemenea unei maşinării care trebuie alimentată periodic.

Având în vedere faptul că timpul de digerare diferă de la aliment la aliment, este foarte important să acorzi o atenţie deosebită combinaţiilor alimentare din farfuria ta.

Combinaţiile nefaste pot duce în timp la sensibilităţi şi dereglări ale sistemului digestiv  dintre care cele mai neplăcute fiind ulceul, gastrita şi refluxul gastroesofagian.

Atenţie la alimentele nocive!

Tot ce este bază de cofeină, cacao, nu sunt tocmai pe placul stomacului tău cum de altfel sunt şi condimentele foarte iuţi precum boia, ardeiul iute, piperul sau hreanul. Nu te gândi să faci abuz de scorţişoară sau cuişoare, nici ele nu fac casă bună cu aciditatea gastrică.

Chiar dacă se recomandă a se consuma cât mai multe legume şi fructe, anumite produse din această categorie nu sunt tocmai recomandate a se consuma fără limită şi anume: ceapa, prazul, giliile, usturoiul, roşiile sau chiar şi varza.

Un alt aliment ce afectează buna funcţionare a stomacului tău o reprezintă pâinea proaspătă şi eventual caldă. Încearcă pe cât posibil să consumi alimente uşor digerabile, să mesteci cât mai mult posibil fiecare aliment şi să nu te agiţi imediat după masă.

Află pe Clicksanatate.ro ce factorit îţi pot influenţa digestia!

Vrei o sănătate de fier? Iată ce trebuie să mănânci!

Cât de util este siropul de ridiche

citeste totul despre: