Plante cu efect dovedit în comb aterea cancerului

Plante cu efect dovedit în comb aterea cancerului

Adulţii pot consuma câte două linguri de sirop de muguri de plop de trei ori pe zi

În ciuda agresivităţii sale, cancerul este o boală care poate fi  învinsă dacă este depistată din timp. Mai ales în primele faze ale bolii, remediile naturiste sunt de mare ajutor şi se pot asocia cu tratamentul recomandat de medicul alopat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Specialiştii spun că, atunci când sistemul imunitar este puternic, celulele canceroase nu se multiplică şi există şansa ca tumorile să nu se mai formeze. Sucul de orz verde, Essiacul, Ganoderma, mugurii de plop negru şi năsturelul sunt remedii care acţionează în sensul prevenirii şi distrugerii tumorilor.  

Essiacul, chiar şi în fazele avansate

Essiacul este un vechi remediu, realizat dintr-un amestec de plante. Leacul a fost administrat într-un spital din Ontario (SUA) pacienţilor bolnavi de cancer în fază terminală. S-a dovedit că terapia „topeşte" tumorile, fiind indicată şi în tratarea altor afecţiuni. Ceaiul se prepară din 6,5 ceşti de rădăcină de brusture, 453 g de iarbă de măcriş, 28,35 g de rădăcină de rubarbă, 113,4 g de scoarţă de ulm cu coaja netedă, 7,6 l de apă distilată, fără sodiu, şi se fierbe în vase din material inoxidabil. În apa distilată care clocoteşte o singură dată se toarnă o ceaşcă de amestec de plante. Ceaiul se fierbe zece minute, iar după 12 ore se încălzeşte din nou. Conţinutul se toarnă fierbinte în sticle. Se consumă câte patru linguri de Essiac dimineaţa, înainte de micul dejun şi seara, înainte de cină.

Ganoderma, eficientă în orice tip de tumori

În orice formă de cancer, planta se administrează în paralel cu chimioterapia, combătând efectele secundare ale acesteia. Rezultatele curei s-au dovedit remarcabile la bolnavii operaţi de cancer gastric, de colon sau de cancer mamar,  pentru că  a distrus ţesuturile canceroase, inhibând apariţia metastazelor. Specialiştii  recomandă  câte două capsule de trei ori pe zi, după mesele principale.       

Mugurii de plop negru, citostatice naturale

Cercetările recente de la nivel european recomandă tratamentul cu muguri de plop negru în combaterea tumorilor canceroase. S-a constatat că răşina mugurilor, numită şi propolis vegetal, stimulează energia şi are efecte citostatice. Specialiştii indică bolnavilor de cancer un sirop preparat din zece linguri de muguri în amestec cu 300 mg de miere, care se macerează timp de 21 de zile.

Orzul stimulează refacerea ADN-ului

Orzul verde este o plantă bogată în clorofilă, cu puteri de vindecare incredibile, spun oamenii de ştiinţă din Japonia, din Statele Unite şi din Canada. Sucul din mlădiţele de orz conţine o enzimă protei­că activă care protejează celulele de anumiţi agenţi cancerigeni şi stimulează refacerea ADN-ului, fiind indicat de terapeuţi în diferite forme de cancer. Sucul se obţine astfel: seminţele de orz se sădesc într-un strat de pământ fără îngrăşăminte chimice şi se udă la două zile. Când au ajuns la  înălţimea de 15 cm, mlădiţele se taie şi se presează în storcătorul de legume. Sucul se bea de trei ori pe zi (câte 50 ml), iar cura durează 60 de zile. Sucul se poate procura  şi de la magazinele Plafar.

Năsturelul previne tumorile mamare

Cercetătorii de la Universitatea „Southampton" au constatat că persoanele care consumă o salată din 80 g de năsturel pe zi au o capacitate organică ridicată de a combate cancerul, iar efectul apare la scurt timp după  începerea  acestei cure.

Tratamentul în caz de cancer trebuie supravegheat de medicul oncolog şi de un apifitoterapeut. Ca tonic general, se administrează câte patru linguriţe de Essiac la două ore după cină, timp de trei săptămâni.

Bine de ştiut: Polizaharidele şi germaniul din ciuperca Ganoderma combat

Specialistul nostru

Dr. Ruxandra ­Constantina
medic de familie competenţă în apifitoterapie reflexoterapeut

Există numeroase plante cu un conţinut bogat în antioxidanţi, utile în prevenirea diferitelor tipuri de cancer. Ele sunt eficiente ca tratament ajutător, inhibând dezvoltarea şi migrarea celulelor canceroase şi susţinând funcţiile vitale ale organismului. Vâscul are proprietăţi anticanceroase dovedite ştiinţific şi se foloseşte sub formă de ceai sau de fiole pentru injecţii subcutanate. Coenzima Q 10 în combinaţie cu uleiul de cătină are rol antitumoral şi imunomodulator, iar extractul de papaya fermentat combate diferite forme de cancer: de col uterin, de ficat, pulmonar şi pancreatic. De asemenea, sunt indicate sucurile de aloe, de orz verde şi noni (mixt natural bogat în vitamine, minerale şi în enzime), precum şi ciupercile asiatice Ganoderma şi Reishi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: