Plante care cresc puterea de concentrare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plante care cresc puterea de concentrare
Plante care cresc puterea de concentrare

Când memoria ne joacă feste, ne gândim îngrijoraţi la consecinţele acestei probleme pe termen lung. Dar farmacia naturii ne vine în ajutor şi în această  problemă, cu cele mai bune tonice pentru intelect.

Infuzii, siropuri din plante, tincturi, uleiuri esenţiale... Pentru stimularea activităţii cerebrale, ai la îndemână o gamă variată de remedii naturiste care au un scop comun: să te ajute să-ţi îmbunătăţeşti memoria, puterea de concentrare şi să reducă riscul atacurilor cerebrale. Cercetătorii americani au convingerea că poţi avea un creier sănătos până la o vârstă înaintată dacă ai grijă să completezi zilnic depozitele de energie ale creierului.

Planta s-a dovedit foarte bună în tratamentul afecţiunilor vaselor capilare şi ale sistemului nervos. De aceea, şi-a căpătat renumele de antidot al oboselii mentale şi al uitării. Infuzia de rozmarin se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată şi o cană cu 250 ml de apă clocotită. Ceaiul se numără printre puţinele remedii psihostabilizante, ce au capacitatea de a ne reechilibra emoţional.
 
Saschiul stimulează activitatea cerebrală

Studiile de specialitate scot în evidenţă o serie de substanţe active ale saschiului: acizi alcaloizi, aminoacizi, pectine, saponine, glucide. Conţinutul ridicat de vincamină, o substanţă specifică din compoziţia plantei, stimulează metabolismul neuronal şi reglează circulaţia sanguină la nivel cerebral, contribuind astfel la o mai bună oxigenare a creierului.

Infuzia de saschiu se prepară din cinci grame de frunze uscate la 500 ml de apă clocotită. Se beau trei ceşti de ceai pe zi, timp de 21 de zile.

Salvia ascute memoria

Cercetările terapeutice moderne au evidenţiat faptul că salvia are efecte benefice asupra creierului, nervilor, ochilor şi glandelor, mărind puterea de concentrare în cazul oboselii mentale. Planta este un antiseptic natural, bogat în principii active, care contribuie la relaxarea organismului după momente intense de stres.   

Cele mai importante principii active terapeutice sunt legate de întărirea memoriei şi de limpezirea ideilor în cazul surmenajului intelectual. Cura cu infuzie de salvie se ţine timp de două luni. O cană cu infuzie se prepară din două linguriţe de plantă uscată şi o cană cu 200 ml de apă clocotită.

Pelinul, un tonic pentru creier 

Numeroşi specialişti afirmă că legătura dintre creier şi măduva spinării este atât de strânsă, încât plantele care influenţează sănătatea coloanei vertebrale au efecte implicite şi asupra creierului. În acest sens, pelinul stimulează măduva spinării, este eficient în combaterea congestiei cerebrale şi este considerat un excelent tonic pentru creier.

Specialiştii care continuă studiile pe această temă cred că somnambulismul este combătut cu pelin, deoarece efectele sale reglează deficienţele care tulbură somnul.

Specialistul nostru

Dr. Ruxandra ,Constantina medic de familiecompetenţă în apifitoterapie

Există preparate naturiste care au o acţiune excelentă de stimulare a memoriei şi a puterii de concentrare, de diminuare a stresului, a surmenajului fizic şi psihic. Un exemplu este produsul „B natural”, care conţine polen şi drojdie de bere şi are proprietăţi vitaminizante, mineralizante şi antistres (inclusiv cel datorat radiaţiei de calculator), graţie compoziţiei sale extraordinare. „Memorie şi concentrare”, care conţine ginkgo biloba, lecitină, magneziu, vitamine din grupul B, este un tonic al sistemului nervos. Se iau câte două capsule pe zi.

Leac imbatabil

Ginkgo biloba este considerat un leac imbatabil în afecţiunile microcirculaţiei arteriale şi capilare, dar şi o armă împotriva uzurii cerebrale şi îmbătrânirii în general.


Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite