Pericolul sângerărilor între menstruaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre efectele secundare ale anticoncepţionalelor este chiar apariţia unor sângerări intermenstruale.
Unul dintre efectele secundare ale anticoncepţionalelor este chiar apariţia unor sângerări intermenstruale.

Orice sângerare care apare înafara zilelor de menstruaţie este un semnal de alarmă pe care organismul ţi-l transmite şi este necesară vizita la medicul specialist. În termeni medicali, este vorba despre o sângerare uterină disfuncţională sau metroragie.

În cazul în care te-ai confruntat de curând cu menarhă (prima menstruaţie) sau te apropii de menopauză, aceste sângerări pot fi considerate normale, astfel pot fi semnul unor probleme grave de sănătate cum ar fi apariţia unui cancer.

Orice sângerare vaginală anormală ar trebui să te mobilizeze să ajungi de urgenţă la medicul specialist pentru a afla care este cauza şi de ce tratament ai nevoie.

Care sunt posibilele cauze ale sângerărilor intermenstruale?

Uneori, câteva picături de sânge între perioadele menstruale anunţă o posibilă sarcină. În momentul în care embrionul se fixează în uter, pot apărea unele sângerări. Partea mai puţin bună este că acest semn poate să anunţe şi prezenţa unei sarcini ectopice. Un examen ginecologic îţi va elucida temerile.

Efecte adverse ale metodelor contraceptive

În cazul în care iei pilule contraceptive şi, de ceva timp, ai schimbat metoda de contracepţie sau tipul de pastile pe care le foloseşti, atunci unul dintre efectele secundare este chiar apariţia unor sângerări intermenstruale.

Dar şi steriletul sau contraceptivele injectabile pot avea acest efect secundar. Întreruperea bruscă a oricărei metode de contracepţie hormonală poate duce la apariţia sângerărilor.

Află pe clicksanatate.ro în ce situaţii sângerările menstruale trebuie să te trimită la ginecolog!

Feriga elimină viermii intestinali

Afecţiuni în care sunt utile remediile cu lămâie

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite