Parteneriat pentru tratarea bolnavilor cu afecţiuni cardiovasculare

Parteneriat pentru tratarea bolnavilor cu afecţiuni cardiovasculare

Patologia cardiacă este frecventă în rândul populaţiei

Profesionişti în cardiologie clinică, intervenţională şi chirurgie cardiovasculară din Spitalul Monza şi Centrele ARES vor lucra împreună, din această lună, pentru a oferi servicii medicale integrate. Prin crearea parteneriatului, Spitalul Monza va avea o capacitate de 140 de paturi, două săli de angiografie şi opt săli de operaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Intrăm în acest parteneriat important cu un centru care deja este renumit în piaţa serviciilor medicale. ARES deţine un departament dezvoltat de radiologie şi cardiologie intervenţională şi un laborator avansat de cateterism cardiac. Avem aceeaşi filosofie de a trata pacientul şi de a pune pacientul în centrul serviciilor medicale, de a lărgi şi de a dezvolta cadrul în care pacienţii pot accesa serviciile noastre medicale. Acest parteneriat nu vine întâmplător, vine în urma unei colaborări majore dintre centrele noastre. Nu o dată medicii intervenţionişti sau cardiologi de la ARES împreună cu medicii chirurgi vasculari de la Monza s-au sfătuit pentru a salva viaţa unui copil sau a unui adult. Vom trata şi urgenţe, sigur nu în ideea urgenţelor 112. Vom încerca să ajutăm cât mai multă lume împreună“, a declarat preşedintele Spitalului Monza, Carmen Drăgan, citată de agerpres.ro.

Operaţii plătite de Fundaţia Policlinico di Monza

Directorul general al Spitalului Monza, Luca Militello, a spus că această unitate are o experienţă dovedită deja în domeniul medical.

„Unde nu au putut părinţii să plătească operaţiile copiilor au plătit fundaţiile noastre, noi avem Fundaţia Policlinico di Monza în cadrul grupului, care doar anul trecut a finanţat 40 de operaţii la inimă la copii Şi fundaţiile internaţionale care vin aici în fiecare an şi ne ajută să operăm copii nu numai din România. Noi în Spitalul Monza operăm copii din Kosovo, din Albania, cu sprijinul fundaţiilor internaţionale", a afirmat Militello.

El a precizat că, împreună cu reprezentanţii ARES, s-a făcut o analiză care arată că în anul 2017 peste 4.000 de pacienţi cu afecţiuni cardiace vor fi trataţi în cadrul spitalului. „ Credem că este un lucru extraordinar. Devenim cel mai mare centru de cardiologie şi chirurgie cardiovasculară din ţară, nu numai privat, ci şi public“.

Potrivit acestuia, Centrele ARES funcţionează deja în cadrul Spitalului Monza. „Deja de la 1 octombrie blocul de angiografie din cadrul Spitalului Monza este dat în gestiune totală Centrelor ARES. Centrele ARES îşi deschid începând de astăzi ambulatoriu în cadrul Spitalului Monza. Este şi un parteneriat logistic“, a arătat directorul.

„Ne-am dat seama că supranişarea în acest domeniu ne conduce până la urmă la a pune o barieră în tratamentul pacienţilor. Scopul până la urmă îl reprezintă viaţa şi integritatea corporală a pacientului. Tocmai de aceea suntem împreună aici, tocmai de aceea Centrele ARES şi Spitalul Monza lansează acest parteneriat astfel încât astăzi putem anunţa că suntem cel mai mare centru, cel mai mare spital din România din punctul de vedere al echipe multidisciplinare. Tratăm fiecare caz în parte după afecţiuni şi nu după posibilităţile fiecărui doctor pe specialităţile lui. Important este ca orice pacient care ajunge aici să aibă o echipă multidisciplinară", a declarat Iulian Pleşcan, directorul operaţional al Centrelor ARES.