Ouăle crude previn bolile de inimă şi cancerul

Ouăle crude previn bolile de inimă şi cancerul

Pentru a preveni îmbolnăvirea, se recomandă câte un gălbenuş de ou crud

Persoanele care consumă zilnic câte un gălbenuş de ou crud sunt mai ferite de bolile cardiovasculare şi de cancer, potrivit oamenilor de ştiinţă canadieni de la Universitatea din Alberta.

Ştiri pe aceeaşi temă

În gălbenuşul de ou se găsesc doi dintre cei mai puternici antioxidanţi, triptofan şi tirozina, care combat radicalii liberi produşi sub acţiunea razelor ultraviolete şi a noxelor din atmosferă.

Pentru a beneficia de proprietăţile terapeutice ale gălbenuşului, ouăle trebuie consumate numai crude, deoarece la trecerea prin flacără, efectul antioxidant li se reduce la jumătate.

Atenţie! Persoanele care au probleme cu colesterolul trebuie să ceară sfatul medicului.

Citiţi şi:
Adevărat sai fals despre consumul de ouă

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările