OMS, despre câţi oameni ar mai putea muri înainte de utilizarea vaccinului la scară largă: Cifrele nu sunt doar imaginabile, ci foarte probabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Mike Ryan, şeful programului de urgenţe al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a declarat că sunt şanse ridicate să se ajungă la 2 milioane de victime ale bolii COVID-19, chiar înainte să fie distribuit un vaccin populaţiei.

Şeful programului de urgenţe al OMS şi-a arătat îngrijorarea faţă de posibilitate dublării numărului de decese din cauza noului coronavirus, care cauzează boala COVID-19, potrivit Reuters. 

Prin urmare, bilanţul total al deceselor ar putea ajunge la 2 milioane, înainte de utilizarea unui vaccin la scară largă cu succes. Iar în absenţa unor acţiuni continue pentru ţinerea sub control a răspândirii virusului, numărul ar putea fi şi mai mare, a spus vineri un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. 

„Dacă nu facem tot ce este posibil, toate cifrele despre care vorbiţi, 2 milioane de decese, nu sunt doar imaginabile, ci foarte probabile”, a spus Mike Ryan, şeful programului de urgenţe în cadrul OMS.

La nouă luni de la descoperirea virusului în China, în întreaga lume au decedat în jur de 1 milion de oameni.  

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite