Optsprezece copii s-au îmbolnăvit de rujeolă în timp ce erau internaţi în Spitalul Municipal Caracal; ei au luat boala de la un copil nevaccinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rujeola FOTO JOE RAEDLE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Rujeola FOTO JOE RAEDLE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Optsprezece copii din judeţul Olt s-au îmbolnăvit de rujeolă, în luna octombrie, în timp ce erau internaţi în Spitalul Municipal Caracal, se arată într-o informare transmisă, miercuri, de Direcţia de Sănătate Publică. Ei au luat boala de la un copil în vârstă de un an şi zece luni ai cărui părinţi au refuzat să-l vaccineze.

Conducerea Spitalului Municipal Caracal a declarat, miercuri seară, că a raportat la Direcţia de Sănătate Publică Olt toate cazurile de rujeolă ca infecţii nosocomiale, în condiţiile în care boala a fost contractată în spital de la un copil de un an şi zece luni, internat în 19 octombrie. Copilul a fost internat cu viroza respiratorie, iar după patru zile au apărut primele semne de rujeolă. 

”Noi am anunţat mămicile celorlaţi copii care au fost internaţi în acea perioadă, sfătuindu-le să vină la spital dacă apar semne de boală după 12-21 de zile, având în vedere că rata de îmbolnăvire este de 90%. Au fost spitalizaţi 18 pacienţi, însă fără a fi înregistrate complicaţii", a spus Mihnea Tuţă, managerul Spitalului Municipal Caracal.

DSP Olt arată, într-o informare transmisă miercuri că în judeţ au fost confirmate 26 de cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă. Pacienţii provin din localităţile Caracal, Drăgăneşti-Olt, Mărunţei, Verguleasa, Dobrosloveni, Rusăneşti, Scărişoara, Urzica, Studina, Deveselu, Vlădila şi Stoeneşti.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite