Obiceiul care îţi distruge inima, ficatul şi rinichii

Obiceiul care îţi distruge inima, ficatul şi rinichii

Consumul de seminţe de floarea soarelui sau de dovleac prăjite şi sărate reprezintă un pericol pentru sănătatea rinichilor şi nu numai.

Un obicei aparent extrem de banal îţi poate pune sănătatea în pericol, mai ales dacă vine la pachet cu o cantitate mare de sare consumată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre cele mai comune obiceiuri atunci când stai seara la televizor sau ieşi la bere cu prietenii, consumul de seminţe de floarea soarelui sau de dovleac prăjite şi sărate reprezintă un pericol pentru sănătatea ta.

Considerat ca fiind „un sport naţional”, ronţăitul de seminţe de floarea soarelui prăjite şi trecute prin sare nu este deloc sănătos mai ales dacă sunt consumate frecvent şi în cantităţi mari.

Cercetătorii din domeniul alimentar au ajuns la concluzia că românii consumă anual în jur de 13.000 de tone de seminţe prăjite şi sărate. Alături de seminţele de floarea soarelui aflându-se şi seminţele de dovleac.

Seminţele, o sursă de sănătate

Atunci când sunt cosumate în starea lor crudă seminţele îţi oferă o serie de nutrimenţi printre care vitaminele E, B1, B6, acidul folic, magneziu, seleniu şi fitosteroli care ajută la menţinerea unui nivel de colesterol bun în sânge.

Potrivit epochtimes-romania.com, seminţele prăjite se transformă din aliatul sănătăţii tale într-o bombă calorică.

Şi asta datorită faptului că odată cu seminţele prăjite ingerezi o cantitate foarte mare de sare, astfel rinichii tăi vor fi afecţati de acest obicei aparent banal al tau. Necesarul zilnic de sare pentru un organism sănătos este doar de 5-6 grame, iar consumarea seminţelor prăjite şi sărate aduce un aport de până la 10 ori mai mare.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte afecţiuni rişti să declanşezi dacă faci exces de seminţe prăjite!

Ce poţi trata cu cicoare

Ce implică tratamentele hormonale la menopauză

citeste totul despre: