Obezitatea dăunează grav creierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obezitatea crește riscul de demență pe măsură ce înaintăm în vârstă
Obezitatea crește riscul de demență pe măsură ce înaintăm în vârstă

Kilogramele în plus sunt vinovate pentru apariţia a nenumărate afecţiuni: diabet, boli de inimă, hipertensiune sau anumite forme de cancer. Cercetătorii coreeni anunţă că, în afara bolilor cu care este asociată, obezitatea afectează negativ şi creierul.

Pe măsură ce înaintează în vârstă, persoanele obeze riscă să sufere un declin intelectual. Aceasta este concluzia unei cercetări efectuate de oamenii de ştiinţă din cadrul Universităţii Naţionale din Seul, Coreea de Sud, care a inclus 250 de subiecţi, cu vârsta între 60 și 70 de ani.


Riscul de demenţă, direct proporţional cu IMC

Timp de 5 ani, subiecților le-a fost calculat constant indicele de masă corporal (IMC). Apoi, ei au fost supuși unor teste care conțineau 30 de întrebări ce le solicitau cunoștinţele de aritmetică, memoria şi capacitatea de orientare.
Cercetătorii au observat că persoanele cu un IMC ridicat au înregistrat rezultate mai slabe la testele de inteligenţă, comparativ cu celelalte.
"Studiul nostru arată că, prin prevenirea obezităţii, riscul de apariţie a declinului cognitiv şi a demenţei este considerabil redus", a declarat doctorul Dae Hyun Yoon, autorul studiului.
Specialiștii americani spun că demența cauzează unul din trei decese la persoanele cu vârste peste 65 de ani.

Citește și...

Încă un beneficiu al exerciţiilor fizice: provoacă orgasm femeilor
Trucuri ca să mănânci mai puţin

Afectează atenţia

Un studiu anterior efectuat de neurologii din cadrul Universității din California a demonstrat că, în cazul persoanelor obeze, creierul este îmbătrânit cu 16 ani. De asemenea, persoanele obeze au mai puţin țesut cerebral în lobul frontal și în cel temporal, zone care controlează funcţiile de planificare și memoria. Sunt afectate, de asemenea, atenţia, dar și funcţia motorie

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite