O nouă procedură medicală  împotriva căderii părului, în premieră în România

O nouă procedură medicală

 împotriva
căderii părului, în premieră în România

Tratament de regenerare şi stimulare a creşterii părului, în premieră în România FOTO: Shutterstock

Podoaba capilară are un nou aliat. În premieră în România, a fost lansat tratamentul de regenerare a scalpului şi foliculilor de păr, constând în combinarea a două proceduri : terapia MyCells şi tratament cu lumină focalizată, singura terapie fără riscuri, fără efecte secundare, cu rezultate de reuşită în procent de minim 80% într-un termen foarte scurt.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procedura, care este disponibilă în cadrul clinicii SlimArt, are o rată mult mai mare de succes, fără efecte adverse, risc de respingere, termen de recuperare şi costuri excesive.

Cele două tratamente, efectuate separat, au rata individuală de succes de 85%, însă efectuate concomitent, micşorează timpul de tratament necesar şi sporesc gradul de regenerare a foliculilor de păr.

MyCells, tratament cu celulele din propriul sânge

Metoda “MyCells” foloseşte propriul sânge al pacientului pentru a obţine “Plasmă bogată în plachete” (“Platelet Rich Plasma” – PRP), concentrată în plachete şi factori de creştere. Prin injectarea plasmei bogate în plachete în corp, este accelerat procesul natural de vindecare al pielii, prin stimularea producţiei de colagen nou, revascularizării şi regenerării celulare.Tratamentul are  rezultate durabile şi nicio reacţie adversă, toate componentele plasmei fiind 100% biocompatibile.

Cercetările au demonstrat că tratamentul cu plasmă bogată în plachete stopează căderea părului şi stimulează creşterea părului, prin îmbunătăţirea vascularizării foliculilor piloşi, stimularea producţiei de celule noi sănătoase, creşterea stadiului anagen (de creştere activă a părului) şi încetinirea degradării celulare.

Stimularea creşterii părului prin fototerapie

Deşi razele ultraviolete au fost extrem de blamate, ele pot avea au efect benefic în tratarea unor afecţiuni ale pielii, cum ar fi vitiligo, psoriazis, atopie, eczeme sau alopecie areată.

Tratamentul cu lumină are o tradiţie lungă, cel mai cunoscut fiind cel cu radiaţia UVA pentru remiterea plăcilor de psoriazis (tratament UVA).

Fototerapia stimulează creşterea părului prin îmbunătăţirea circulaţiei sangvine ce aduce nutrienţi importanţi în interiorul foliculului, în timp ce îndepartează substanţe dăunătoare cum ar fi DHT.

Tratamentul se face sub control medical, cu doze calculate în funcţie de afecţiunea fiecărui pacient, dar şi după tipul de piele (fenotip). Este necesară o suită de şedinţe spaţiate la 2-3 zile interval, pe o perioadă de 3 luni, efectele fiind vizibile pe întreg parcursul tratamentului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările