Nu lăsa ulcerul netratat!

Nu lăsa ulcerul netratat!

În multe situaţii, ulcerul este provocat de o bacterie care se multiplică şi atacă mucoasa stomacului

Durerea dată de ulcer apare în capul pieptului, survenind după sau înaintea mesei. Printre alte simptome se numără vărsăturile, arsurile şi greţurile, la bătrâni putând apărea şi vărsături cu sânge.

Mesele neregulate, cauză de boală

Stările tensionate, mesele luate pe fugă, ingerarea unor lichide prea fierbinţi şi consumul de băuturi alcoolice sunt câteva cauze care pot declanşa ulcerul. În multe situaţii, boala este provocată de o bacterie (Helicobacter pylori) care se multiplică şi atacă mucoasa stomacului. Şi administrarea de medicamente (precum aspirina) pe o perioadă lungă poate duce la apariţia ulcerului.

Ce complicaţii pot să apară

Atunci când durerile persistă mai mult de două săptămâni, este bine să mergi la medic. În caz contrar, se poate ajunge la hemoragie stomacală, manifestată prin vărsături cu sânge, la o perforaţie a peretelui stomacal sau la îngustarea cavităţii stomacului (stenoză). În toate aceste trei situaţii, persoana suferindă trebuie să primească tratament de urgenţă.

Citeşte continuarea articolului pe clicksănătate.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările